Daftar panampa medhali Olimpiade badminton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Iki arupa dhaptar pepak panampa medhali Olimpiade ing cabang ulah raga badminton, wiwit 1992 nganti 2008

Delengen uga: Badminton ing Olimpiade and Dhaptar panampa medhali Olimpiade

Tunggal putra[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona  Indonésia Alan Budikusuma (INA)  Indonésia Ardy Wiranata (INA)  Dhènemarken Thomas Stuer-Lauridsen (DEN)
 Indonésia Hermawan Susanto (INA)
1996 Atlanta  Dhènemarken Poul-Erik Høyer Larsen (DEN) Cithakan:Country data RRT Dong Jiong (CHN) Cithakan:Country data malaysia Rashid Sidek (MAS)
2000 Sydney Cithakan:Country data RRT Ji Xinpeng (CHN)  Indonésia Hendrawan (INA) Cithakan:Country data RRT Xia Xuanze (CHN)
2004 Athena  Indonésia Taufik Hidayat (INA) Cithakan:Bendera korea selatan Shon Seung-mo (KOR)  Indonésia Soni Dwi Kuncoro (INA)
2008 Beijing Cithakan:Country data RRT Lin Lan (CHN) Cithakan:Country data malaysia Lee Chong Wei (MAS) Cithakan:Country data RRT Chen Jin (CHN)

Tunggal putri[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona  Indonésia Susi Susanti (INA) Cithakan:Country data korea kidul Bang Soo-hyun (KOR) Cithakan:Country data RRT Huang Hua (CHN)
Cithakan:Country data RRT Tang Jiuhong (CHN)
1996 Atlanta Cithakan:Country data korea kidul Bang Soo-hyun (KOR)  Indonésia Mia Audina (INA)  Indonésia Susi Susanti (INA)
2000 Sydney Cithakan:Country data RRT Gong Zhichao (CHN)  Dhènemarken Camilla Martin (DEN) Cithakan:Country data RRT Ye Zhaoying (CHN)
2004 Athena Cithakan:Country data RRT Zhang Ning (CHN)  Nèderlan Mia Audina (NED) Cithakan:Country data RRT Zhou Mi (CHN)
2008 Beijing Cithakan:Country data RRT Zhang Ning (CHN) Cithakan:Country data RRT Xie Xingfang (CHN)  Indonésia Maria Kristin Yulianti (INA)

Gandha putra[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Country data korea kidul Kim Moon-soo
lan Park Joo-bong (KOR)
 Indonésia Eddy Hartono
lan Rudy Gunawan (INA)
Cithakan:Country data RRT Li Yongbo
lan Tian Bingyi (CHN)
Cithakan:Country data malaysia Razif Sidek
lan Jalani Sidek (MAS)
1996 Atlanta  Indonésia Rexy Mainaky
lan Ricky Subagja (INA)
Cithakan:Country data malaysia Cheah Soon Kit
lan Yap Kim Hock (MAS)
 Indonésia Antonius Ariantho
lan Denny Kantono (INA)
2000 Sydney  Indonésia Tony Gunawan
lan Candra Wijaya (INA)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Dong-soo
lan Yoo Yong-sung (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Ha Tae-kwon
lan Kim Dong-moon (KOR)
2004 Athena Cithakan:Country data korea kidul Kim Dong-moon
lan Ha Tae-kwon (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Dong-soo
lan Yoo Yong-sung (KOR)
 Indonésia Eng Hian
lan Flandy Limpele (INA)
2008 Beijing  Indonésia Markis Kido
 lan Hendra Setiawan (INA)
Cithakan:Country data RRT Fu Haifeng
 lan Cai Yun (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Jae-jin
 lan Hwang Ji-man (KOR)

Gandha putri[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Country data korea kidul Hwang Hye-young
lan Chung So-young (KOR)
Cithakan:Country data RRT Guan Weizhen
lan Nong Qunhua (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Gil Young-ah
lan Shim Eun-jung (KOR)
Cithakan:Country data RRT Lin Yan Fen
lan Yao Fen (CHN)
1996 Atlanta Cithakan:Country data RRT Ge Fei
lan Gu Jun (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Gil Young-ah
lan Jang Hye-ock (KOR)
Cithakan:Country data RRT Qin Yiyuan
lan Tang Yongshu (CHN)
2000 Sydney Cithakan:Country data RRT Ge Fei
lan Gu Jun (CHN)
Cithakan:Country data RRT Huang Nanyan
lan Yang Wei (CHN)
Cithakan:Country data RRT Gao Ling
lan Qin Yiyuan (CHN)
2004 Athena Cithakan:Country data RRT Zhang Jiewen
lan Yang Wei (CHN)
Cithakan:Country data RRT Huang Sui
lan Gao Ling (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Ra Kyung-min
lan Lee Kyung-won (KOR)
2008 Beijing Cithakan:Country data RRT Du Jing lan Yu Yang (CHN) Cithakan:Country data korea kidul Lee Kyung-won lan Lee Hyo-jung (KOR) Cithakan:Country data RRT Zhang Yawen lan Wei Yili (CHN)

Gandha campuran[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1996 Atlanta Cithakan:Country data korea kidul Kim Dong-moon
lan Gil Young-ah (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Park Joo-bong
lan Ra Kyung-min (KOR)
Cithakan:Country data RRT Liu Jianjun
lan Sun Man (CHN)
2000 Sydney Cithakan:Country data RRT Zhang Jun
lan Gao Ling (CHN)
 Indonésia Tri Kusharyanto
lan Minarti Timur (INA)
 Karajan Manunggal Simon Archer
lan Joanne Goode (GBR)
2004 Athena Cithakan:Country data RRT Zhang Jun
lan Gao Ling (CHN)
 Karajan Manunggal Nathan Robertson
lan Gail Emms (GBR)
 Dhènemarken Jens Eriksen
lan Mette Schjoldager (DEN)
2008 Beijing Cithakan:Country data korea kidul Lee Yong-dae
 lan Lee Hyo-jung (KOR)
 Indonésia Nova Widianto
 lan Lilyana Natsir (INA)
Cithakan:Country data RRT He Hanbin
 lan Yu Yang (CHN)

Miturut nagara[besut | besut sumber]

1  CHN 11 6 13 30
2  KOR 6 7 4 17
3  INA 6 6 6 18
4  DEN 1 1 2 4
5  MAS 0 2 2 4
6  GBR 0 1 1 2
7  NED 0 1 0 1

Pranala jaba[besut | besut sumber]