Daftar panampa medhali Olimpiade badminton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Iki arupa dhaptar pepak panampa medhali Olimpiade ing cabang ulah raga badminton, wiwit 1992 nganti 2008

Delengen uga: Badminton ing Olimpiade and Dhaptar panampa medhali Olimpiade

Tunggal putra[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Bendera Indonésia Alan Budikusuma (INA) Cithakan:Bendera Indonésia Ardy Wiranata (INA)  Dhènemarken Thomas Stuer-Lauridsen (DEN)
Cithakan:Bendera Indonésia Hermawan Susanto (INA)
1996 Atlanta  Dhènemarken Poul-Erik Høyer Larsen (DEN)  Cina Dong Jiong (CHN)  Malaysia Rashid Sidek (MAS)
2000 Sydney  Cina Ji Xinpeng (CHN) Cithakan:Bendera Indonésia Hendrawan (INA)  Cina Xia Xuanze (CHN)
2004 Athena Cithakan:Bendera Indonésia Taufik Hidayat (INA) Cithakan:Bendera korea selatan Shon Seung-mo (KOR) Cithakan:Bendera Indonésia Soni Dwi Kuncoro (INA)
2008 Beijing  Cina Lin Lan (CHN)  Malaysia Lee Chong Wei (MAS)  Cina Chen Jin (CHN)

Tunggal putri[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Bendera Indonésia Susi Susanti (INA) Cithakan:Country data korea kidul Bang Soo-hyun (KOR)  Cina Huang Hua (CHN)
 Cina Tang Jiuhong (CHN)
1996 Atlanta Cithakan:Country data korea kidul Bang Soo-hyun (KOR) Cithakan:Bendera Indonésia Mia Audina (INA) Cithakan:Bendera Indonésia Susi Susanti (INA)
2000 Sydney  Cina Gong Zhichao (CHN)  Dhènemarken Camilla Martin (DEN)  Cina Ye Zhaoying (CHN)
2004 Athena  Cina Zhang Ning (CHN)  Nèderlan Mia Audina (NED)  Cina Zhou Mi (CHN)
2008 Beijing  Cina Zhang Ning (CHN)  Cina Xie Xingfang (CHN) Cithakan:Bendera Indonésia Maria Kristin Yulianti (INA)

Gandha putra[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Country data korea kidul Kim Moon-soo
lan Park Joo-bong (KOR)
Cithakan:Bendera Indonésia Eddy Hartono
lan Rudy Gunawan (INA)
 Cina Li Yongbo
lan Tian Bingyi (CHN)
 Malaysia Razif Sidek
lan Jalani Sidek (MAS)
1996 Atlanta Cithakan:Bendera Indonésia Rexy Mainaky
lan Ricky Subagja (INA)
 Malaysia Cheah Soon Kit
lan Yap Kim Hock (MAS)
Cithakan:Bendera Indonésia Antonius Ariantho
lan Denny Kantono (INA)
2000 Sydney Cithakan:Bendera Indonésia Tony Gunawan
lan Candra Wijaya (INA)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Dong-soo
lan Yoo Yong-sung (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Ha Tae-kwon
lan Kim Dong-moon (KOR)
2004 Athena Cithakan:Country data korea kidul Kim Dong-moon
lan Ha Tae-kwon (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Dong-soo
lan Yoo Yong-sung (KOR)
Cithakan:Bendera Indonésia Eng Hian
lan Flandy Limpele (INA)
2008 Beijing Cithakan:Bendera Indonésia Markis Kido
 lan Hendra Setiawan (INA)
 Cina Fu Haifeng
 lan Cai Yun (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Lee Jae-jin
 lan Hwang Ji-man (KOR)

Gandha putri[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1992 Barcelona Cithakan:Country data korea kidul Hwang Hye-young
lan Chung So-young (KOR)
 Cina Guan Weizhen
lan Nong Qunhua (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Gil Young-ah
lan Shim Eun-jung (KOR)
 Cina Lin Yan Fen
lan Yao Fen (CHN)
1996 Atlanta  Cina Ge Fei
lan Gu Jun (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Gil Young-ah
lan Jang Hye-ock (KOR)
 Cina Qin Yiyuan
lan Tang Yongshu (CHN)
2000 Sydney  Cina Ge Fei
lan Gu Jun (CHN)
 Cina Huang Nanyan
lan Yang Wei (CHN)
 Cina Gao Ling
lan Qin Yiyuan (CHN)
2004 Athena  Cina Zhang Jiewen
lan Yang Wei (CHN)
 Cina Huang Sui
lan Gao Ling (CHN)
Cithakan:Country data korea kidul Ra Kyung-min
lan Lee Kyung-won (KOR)
2008 Beijing  Cina Du Jing lan Yu Yang (CHN) Cithakan:Country data korea kidul Lee Kyung-won lan Lee Hyo-jung (KOR)  Cina Zhang Yawen lan Wei Yili (CHN)

Gandha campuran[besut | besut sumber]

Games Medali emas Emas Medali perak Perak Medali perunggu Prunggu
1996 Atlanta Cithakan:Country data korea kidul Kim Dong-moon
lan Gil Young-ah (KOR)
Cithakan:Country data korea kidul Park Joo-bong
lan Ra Kyung-min (KOR)
 Cina Liu Jianjun
lan Sun Man (CHN)
2000 Sydney  Cina Zhang Jun
lan Gao Ling (CHN)
Cithakan:Bendera Indonésia Tri Kusharyanto
lan Minarti Timur (INA)
Cithakan:Bendera Karajan Manunggal Simon Archer
lan Joanne Goode (GBR)
2004 Athena  Cina Zhang Jun
lan Gao Ling (CHN)
Cithakan:Bendera Karajan Manunggal Nathan Robertson
lan Gail Emms (GBR)
 Dhènemarken Jens Eriksen
lan Mette Schjoldager (DEN)
2008 Beijing Cithakan:Country data korea kidul Lee Yong-dae
 lan Lee Hyo-jung (KOR)
Cithakan:Bendera Indonésia Nova Widianto
 lan Lilyana Natsir (INA)
 Cina He Hanbin
 lan Yu Yang (CHN)

Miturut nagara[besut | besut sumber]

1  CHN 11 6 13 30
2  KOR 6 7 4 17
3  INA 6 6 6 18
4  DEN 1 1 2 4
5  MAS 0 2 2 4
6  GBR 0 1 1 2
7  NED 0 1 0 1

Pranala njaba[besut | besut sumber]