Lee Yong-dae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lee Yong Dae


Jeneng lair 이용대
Papan lair Gwangju, Jeonnam, Korea Kidul
Tanggal lair 11 September 1988
Umur 30 taun
Alamat omah Hwasun, Jeonnam, Korea Kidul
Dhuwur badan 176 cm
Debut Internasioal Germany Open
Profesional wiwit 2005, German Open
Pemain Nasional wiwit 2003
Panganggoné tangan tengen
Main minangka Ganda putra
Akun instagram @leeyongdae_official

Lee Yong Dae (lair ing Gwangju, Jeonnam, Korea Kidul, 11 September 1988; umur 30 taun) ya iku atlit badminton kang asalé saka Korea Kidul. Lee Yong Dae duwé jeneng lair Lee Young Dae (이용대). Rangking dunia 46 lan rangking tour dunia 42. Lee Yong Dae iku salah sawijining lègénda atlit badminton ganda putra Korea Kidul kang tekan seprénè isih aktif. Miwiti main badminton nalika umur 8 taun. Lee Yong Dae anggoné namplek nganggo tangan tengen. Alesan Lee Yong Dae milih badminton minangka ulahraga kang disenengi ya iku amarga lumantar badminton dhèwèké bisa ngedhunaké bobot awak.[1] Lee Yong Dae iku salah sawijining atlit badminton kang kerep dadi juwara. Acara kang kerep dijuwarani déning Lee Yong Dae ing antarané kajuwaraan olimpiadhe, kajuwaraan donya, lan Asian Games. Lee Yong Dae uga uwis tau dadi atlit rangking 1 sadonya nalika main dadi pasangané Yoo Yong Seong (Januari 2009). Minangka Brand Ambassador saka Yonex mula rakèt kang dinggo karo Lee Yong Dae ya iku Yonex, ananging uwis tau uga dhèwèké nganggo rakèt Victor kanthi seri Brave Sworld LYD.  Lee yong dae miwiti dadi atlit badminton minangka ganda campuran (2008) bareng karo Lee Hyo-jung. Lee Yong Dae naté mandheg dadi atlit nasional Korea Kidul nalika taun 2017 sawisé main ing Olimpiadhe Rio De Janerio lan main menèh dadi atlit professional ing taun 2018 bareng karo pasangan anyaré ya iku Ki Gi Jung.[2] Lee Yong Dae iku minangka atlit professional wiwit tahun 2005 ana ing acara German Open.

Data Dhiri[besut | besut sumber]

Lee Yong Dae manggon ana ing Hwasun, Jeonnam, Korea Kidul. Lee Yong Dae duwe akun instagram @leeyongdae_official. Lee Yong Dae dhaup wulan Fèbruari 2017 karo artis Korea Kidul ya iku Byun Soo-mi. Lee Yong Dae lan Byun Soo-mi duwé anak wédok kang lair ing wulan wulan Juni 2017 lan dijenengi Ye Bin. Ing pungkasan taun 2018 Lee Yong Dae mutuské yén bakal pisah karo Byun Soo-mi.[3]

Main[besut | besut sumber]

Tunggal

Periode Main Menang Kalah Imbang
All 10 4 6 -2
2019 0 0 0 0


Ganda campuran

Periode Main Menang Kalah Imbang
All 694 571 123 +118
2019 0 0 0 0


Ganda putra

Periode Main Menang Kalah Imbang
All 318 218 100 +448
2019 0 0 0 0

Pasangan[besut | besut sumber]

Jeneng Minangka (taun)
Lee Hyo-jung ganda campuran (wiwit taun 2007)
Jung Jae-Sung ganda putra (wiwit taun 2006)
Yoo Yeon-seong Ganda putra (nganti taun 2016)
Ki Gi Jung Ganda putra (wiwit taun 2018)

Rangking[besut | besut sumber]

Rangking dunia 46
Rangking tour dunia 42

Prestasi[besut | besut sumber]

Ganda Putra


Men's Doubles

taun Tournament Papan Juara
2016 Indonesia Open Jakarta, Indonesia Juara 1
Badminton Asia Championships Wuhan, China Juara 1
China Masters Changzhou, Jiangsu, China Juara 1
Singapore Open Singapore City, Singapore Semi-Finalist
Malaysia Open Shah Alam, Malaysia Semi-Finalist
All England Open Birmingham, England Semi-Finalist
2015
Hong Kong Open (badminton) Kowloon, Hong Kong Juara 1
French Open (badminton) Paris, France Juara 1
Denmark Open Odense, Denmark Juara 1
Korea Open (badminton) Seoul, South Korea Juara 1
Japan Open (badminton) Tokyo Juara 1
2015 BWF World Championships Jakarta Semi-Finalist
2015 Badminton Asia Championships Wuhan, China Juara 1
Australian Open (badminton) Sydney Juara 1
2015 Malaysia Super Series Premier Kuala Lumpur, Malaysia Juara 2
2014
2014 BWF Super Series Masters Finals Dubai, United Arab Emirates Juara 1
2014 China Open Super Series Premier Fuzhou, China Juara 1
Badminton at the 2014 Asian Games Incheon, Korea Juara 2
2014 Denmark Super Series Premier Odense, Denmark Juara 2
Australian Open (badminton) Sydney, Australia Juara 1
2014 Indonesia Super Series Premier Jakarta, Indonesia Juara 1
2014 Japan Super Series Tokyo, Japan Juara 1
2013
2013 Hong Kong Super Series Hong Kong Juara 1
2013 China Open Super Series Premier Shanghai, China Juara 1
2013 Denmark Super Series Premier Odense, Denmark Juara 1
2013 China Masters Super Series Changzhou, China Juara 1
2013 Victor Korea Open Seoul, South Korea Juara 1
2012 Juara 1
2012 Indonesia Super Series Premier Jakarta, Indonesia Juara 1
2012 All England Open Badminton Championships Birmingham, England Juara 1
2012 Yonex German Open OPG Germany Juara 2
2012 Victor Korea Open Seoul, Korea Juara 2
2011
2011 BWF Super Series Final Liuzhou, China Semi-Finalist
2011 Li Ning China Open Shanghai, China Semi-Finalist
2011 Yonex Sunrise Hong Kong Open Hong Kong Juara 2
2011 Yonex French Open Super Series Paris Juara 1
2011 Yonex Denmark Open Super Series Premier Denmark Juara 1
2011 Li Ning China Masters China Juara 1
2011 Yonex Canada Open Canada Juara 1
2011 Yonex OCBC US Open Grand Prix Gold United States Juara 1
2011 Li Ning Singapore Open Singapore Semi-Finalist
2011 SCG Thailand Open Grand Prix Gold Thailand Juara 1
2011 Wilson Swiss Open Grand Prix Gold Switzerland Juara 2
2011 Yonex German Open Grand Prix Gold Germany Juara 1
2011 Victor Korea Open Super Series Premier Korea Juara 1
2010
2010 Victor-BWF Super Series Finals Taiwan Juara 2
2010 Yonex-Sunrise Hong Kong Open Super Series Hong Kong Semi-Finalist
2010 China Open Super Series China Juara 1
2010 Victor Korea Open Grand Prix Korea Juara 1
2010 China Masters Super Series China Semi-Finalist
2010 Chinese Taipei Grand Prix Gold Taiwan Juara 1
2010 Korea Open Super Series Korea Juara 1
2009
2009 Super Series Finals Malaysia Juara 1
2009 China Open Super Series China Juara 1
2009 Yonex-Sunrise Hong Kong Open Super Series Hong Kong Juara 1
2009 Yonex-Sunrise BWF World Championships India Juara 2
2009 Djarum Indonesia Super Series Indonesia Juara 1
2009 German Open Germany Juara 1
2009 Wilson Swiss Super Series Switzerland Semi-Finalist
2009 Yonex All England Open Super Series England Semi-Finalist
2009 Yonex Korea Super Series Korea Juara 2
2009 Proton Malaysia Super Series Malaysia Juara 1
2008
2008 World Super Series Masters Final Malaysia Juara 2
2008 Yonex-Sunrise Hong Kong Super Series Hong Kong Juara 1
2008 Li Ning China Open Super Series China Juara 1
2008 Yonex-Sunrise Badminton Asia Championships Malaysia Juara 1
2008 India Grand Prix Gold India Semi-Finalist
2008 Wilson Swiss Super Series Switzerland Juara 1
2008 Yonex All England Open Super Series England Juara 1
2007
2007 French Super Series France Semi-Finalist
2007 World Championships Malaysia Juara 2
2007 SCG Thailand Open Thailand Juara 2
2007 Yonex Korea Open Super Series Seoul Korea Juara 1
2007 Proton Malaysia Super Series Malaysia Semi-Finalist
2006
2006 SCG World Grand Prix Thailand Open Badminton Championships Thailand Juara 1
2006 Chinese Taipei Open Taiwan Juara 2
2006 Djarum Indonesia Open Indonesia Semi-Finalist
2006 Yonex Germany Open Germany Juara 1
2006 Wilson Badminton Swiss Open Switzerland Semi-Finalist
2005
2005 Cheers Asian Satellite Singapore Juara 2
2005 Mongolian Asian Satellite Mongolia Juara 1

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "LEE Yong Dae | Profile". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-01-07. 
  2. Media, Kompas Cyber (2017-02-13). "Lee Yong Dae Akan Menikah dan Kembali dari Pensiun". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-01-07. 
  3. Media, Kompas Cyber (2018-12-20). "Lee Yong-dae Gugat Cerai Istri yang Dinikahi pada Februari 2017". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-01-07.