Nova Widianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nova Widianto
Nova Widianto.jpg
Nova Widianto (2010).
Katerangan pribadi
Nagara  Indonésia
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in)
Bobot 73 kg (161 lb)
Tangan sing dipigunakaké Tengen
Palatih Richard Mainaky
Event Gandha Campuran

Nova Widianto (lair Klaten, 10 Oktober 1977) iku juru main badminton gandha campuran asal Indonésia.

Nova asal saka klub Tangkas Bogasari Jakarta. Nova naté main sajeroning Piala Sudirman taun 2001, 2003 lan 2005.

Ing Olimpiade 2004, Nova sing pasangan karo Vita Marissa kasil nganti babak saprapat final.

Wektu iki Nova pasangan karo Lilyana Natsir.

Nova uga dadi anggota Tim Thomas Indonésia ing taun 2008, bebarengan karo Candra Wijaya dadi gandha katelu.

Prestasi[besut | besut sumber]

Gandha Campuran (Pasangan karo Lilyana Natsir)[besut | besut sumber]

  • Juara Donya 2005, 2007
  • Runner Up All England 2008
  • Kajuwaraan Asia 2006
  • China Super Series 2007
  • Hongkong Super Series 2007
  • Runner-up Kajuwaraan Asia 2008

Gandha Putra (Pasangan karo Candra Wijaya)[besut | besut sumber]

  • Runner-up Kajuwaraan Asia 2008
Rèkor medali Olimpiade
Representing  Indonésia
Bulu tangkis Putra
Perak Olimpiade Beijing 2008 Ganda Campuran


Cithakan:Ulah ragawan-stub