Candra Wijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Candra Wijaya
Katerangan pribadi
Nagara  Indonésia
Dhuwur 175 cm (5 ft 9 in)
Bobot 67 kg (148 lb)
Tangan sing dipigunakaké Tengen
Event Gandha Putra
Profil BWF

Rafael Candra Wijaya (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 16 September 1975) iku pamain badminton saka Indonésia, sing ngéntukaké medali emas Olimpiade 2000. Candra iku pamain gandha putra paling apik sing diduwèni Indonésia. Candra kasil ngrebut warna-warna gelar juwara pasangan gandha putra lan gandha campuran. Pamain-pamain sing tau pasangan karo Candra ya iku Ade Sutrisna, Sigit Budiarto, Tony Gunawan, Nova Widianto, Eliza Nathanael, lan Jo Novita.

Candra Wijaya wiwit latihan badminton nalika isih umur 12 taun ing Klub Rajawali. Candra sabanjuré pindhah menyang Jakarta kanggo nggayuh karir ing donya badminton lan gabung marang klub Pelita Bakrie sadurungé pindhah menyang klub Jaya Raya. Candra wis dipercaya mlebu Tim Piala Thomas kaping 7 ya iku taun (1998, 2000, 2002, 2004, 2006, lan 2008) sarta Tim Piala Sudirman kaping 6, ya iku taun (1997, 1999, 2001, 2003, 2005, lan 2007).

Prestasi[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]