Liliyana Natsir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Lilyana Natsir)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Liliyana Natsir
Yonex IFB 2013 - Quarterfinal - Tontowi Ahmad - Liliyana Natsir vs Chris Adcock - Gabrielle White 26.jpg
Liliyana Natsir ing French Open Superseries taun 2013
Katerangan pribadi
Nagara  Indonésia
Lair (1985-09-09) 9 Sèptèmber 1985 (umur 33)
Manado, Indonésia
Dhuwur 1,68 m
Bobot 59 kg (130 lb)
Taun aktif 2001–saiki
Tangan sing dipigunakaké Tengen
Palatih Richard Mainaky
Rangkep campuran
Urut dhuwur dhéwé 1 (2 Sèptembèr 2010[1])
Urut saiki 2 (karo Tontowi Ahmad) (12 Dhésèmber 2016[2])
Profil BWF

Liliyana Natsir (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 9 Sèptèmber 1985) iku juru main badminton rangkep campuran asal Indonésia sing pasangan karo Nova Widianto. Kajaba iku, dhèwèké uga mlebu ing tim putri sapasang karo Vita Marissa.

Liliyana asalé saka klub Tangkas Bogasari Jakarta. Sawenèh pangalamané kaya ta tandhing ngrebut Bèker Uber (2004, 2008, lan 2010) sarta Bèker Sudirman (2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, lan 2015), menang medhali pérak ing Gim Olympiadé Beijing 2008 nomer rangkep campuran pasangan karo Nova Widianto, sarta menang medhali emas ing Gim Olympiadé Rio de Janeiro 2016 nomer rangkep campuran pasangan karo Tontowi Ahmad.[3][4][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. BWF Historical Ranking – Mixed Doubles
  2. BWF World Rankings Mixed Doubles
  3. Post, The Jakarta. "Mixed doubles duo Tontowi/Liliyana secure final berth at Rio Olympics". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dijupuk 2016-08-18. 
  4. "Rio 2016: Mixed Doubles Tontowi and Liliyana Present Gold on Independence Day". Jakarta Globe (ing basa Inggris). Dijupuk 2016-08-18. 
  5. "Indonesia's Top Shuttler Liliyana Natsir Aims at Olympic Gold". Jakarta Globe (ing basa Inggris). Dijupuk 2016-08-18. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]