Zhang Ning

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zhang Ning
Zhang Ning.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep 张宁
Tanggal lair (1975-05-19) 19 Mèi 1975 (umur 42)
Papan lair Jinzhou, Liaoning, Cina
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 64 kg (141 lb; 10.1 st)
Tunggal Pria
Negara Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Tangan sing dipigunaaké Kanan
Ranking paling dhuwur 1
Ranking saiki 4[1] (25 September 2008)
Profil BWF

Zhang Ning (Hanzi prasaja: 张宁, pinyin: Zhāng Níng) (lair ing Jinzhou, Liaoning, 19 Mèi 1975; umur 42 taun).[2] Zhang Ning iku pemain bulu tangkis wadon kang asalé saka Républik Rakyat Cina.[2] Zhang Ning duwé awak kang dhuwuré 175 cm lan abote 64 kg.[2] Zhang Ning iku pemain bulutangkis kang duwé kasenengan maca, nggambar, lan mlaku-mlaku utawa klenceran.[2] Zhang Ning tau dadi juwara ing Kejuaraan Dunia BWF.[2] Iki kadadéan nalika taun 2003.[2] Nalika iku Zhang Ning bisa ngalahaké Gong Ruina kanthi skor 11-6, 11-3.[2] Sawisé iku taun ngarepe Zhang Ning uga main ing salah sijiné perlombaan ya iku ing Olimpiade Athena 2004.[2] Ing lomba iki Zhang Ning bisa éntuk medhali emas kanggo kategori nomor tunggal putri.[2] Nalika taun 2005 lan 2006, Zhang Ning uga main ing final Kejuaraan Dunia, ananging ing kéné, Zhang Ning dikalahake karo Xie Xingfang.[2] Nalika taun 2007, Zhang Ning menang lomba kanthi éntuk gelar Singapura Terbuka.[2] Gelar iki gelar kang kaping limané kanggoné Zhang Ninh.[2] Ananging Zhang Ning uga gagal ing Kejuaraan Dunia awit dikalahaké karo lawané kang jenengé Wang Chen nalika main ing babak semifinal.[2] Ing Olimpiade Beijing 2008, Zhang Ning bisa mertahanake gelar tunggal putri duwéke kanthi éntuk medhali emas.[2] Ing lomba iki, Zhang Ying ngalahaké Xie nalika babak final.[2] Nalika Zhang Ning umur 33 taun, Zhang Ning uga menangaké medhali emas ing lomba badminton kategori tunggal putri.[3] Lomba iki ditindakaké ing Beijing.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ BWF World Ranking - WOMENS SINGLES, Badminton World Federation
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o china.org.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  3. ^ a b chinadaily.com.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)