Zhang Ning

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zhang Ning
Zhang Ning.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep 张宁
Tanggal lair 19 Mèi 1975 (umur 41)
Papan lair Jinzhou, Liaoning, China
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 64 kg (140 lb; 10.1 st)
Tunggal Pria
Negara Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Tangan sing dipigunaaké Kanan
Ranking paling dhuwur 1
Ranking saiki 4[1] (25 September 2008)
Profil BWF

Zhang Ning (Hanzi sederhana: 张宁, pinyin: Zhāng Níng) (lair ing Jinzhou, Liaoning, 19 Mei 1975; umur 41 taun).[2] Zhang Ning iku pemain bulu tangkis wadon kang asalé saka Républik Rakyat Cina.[2] Zhang Ning nduwèni awak kang dhuwuré 175 cm lan abote 64 kg.[2] Zhang Ning iku pemain bulutangkis kang nduwèni kasenengan maca, nggambar, lan mlaku-mlaku utawa klenceran.[2] Zhang Ning tau dadi juwara ing Kejuaraan Dunia BWF.[2] Iki kadadeyan nalika taun 2003.[2] Nalika iku Zhang Ning bisa ngalahaké Gong Ruina kanthi skor 11-6, 11-3.[2] Sawise iku taun ngarepe Zhang Ning uga main ing salah sijiné perlombaan ya iku ing Olimpiade Athena 2004.[2] Ing lomba iki Zhang Ning bisa entuk medhali emas kanggo kategori nomor tunggal putri.[2] Nalika taun 2005 lan 2006, Zhang Ning uga main ing final Kejuaraan Dunia, ananging ing kene, Zhang Ning dikalahake karo Xie Xingfang.[2] Nalika taun 2007, Zhang Ning menangake lomba kanthi éntuk gelar Singapura Terbuka.[2] Gelar iki gelar kang kaping limané kanggoné Zhang Ninh.[2] Ananging Zhang Ning uga gagal ing Kejuaraan Dunia awit dikalahaké karo lawané kang jenengé Wang Chen nalika main ing babak semifinal.[2] Ing Olimpiade Beijing 2008, Zhang Ning bisa mertahanake gelar tunggal putri duwéke kanthi entuk medali emas.[2] Ing lomba iki, Zhang Ying ngalahaké Xie nalika babak final.[2] Nalika Zhang Ning umur 33 taun, Zhang Ning uga menangaké medali emas ing lomba badminton kategori tunggal putri.[3] Lomba iki dilaksanakaké ing Beijing.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ BWF World Ranking - WOMENS SINGLES, Badminton World Federation
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (en)china.org.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  3. ^ a b (en)chinadaily.com.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhang_Ning&oldid=1053373"