Cusco

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gréja La Compañia ing Plaza de Armas, Cusco
Kutha Cusco*
Situs Warisan Donya UNESCO
Jinis Kutha Cusco
Wewaton iii, iv
Rujukan 273
Wewengkon Amérika Latin lan Karibia
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1983  (Sèsi 7th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Cusco (diarani uga Cuzco, Qosqo, utawa Qusqu) iku kutha ing bagéyan kidul-wétan Peru, ing cerak lembah Urubamba ing pagunungan Andes. Kutha iki arupa kutha krajan saka departemento Cusco lan uga propinsi Cusco. Cusco duwé gunggung pendhudhuk watara 300.000 jiwa (sensus 2002) lan manggon ing kadhuwuran 3.500 m ing sandhuwuring lumahing laut. Kutha iki arupa kutha krajan krajan Inka lan nalika taun 2006 ditélakaké minangka panggonan sing duwé tingkat radhiasi ultraungu (UV) paling dhuwur ing bumi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cusco&oldid=1056733"