Cusco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gréja La Compañia ing Plaza de Armas, Cusco
Sana Warisan Donya UNESCO
Kutha Cusco
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Jinis Kutha Cusco
Wewaton iii, iv
Rujukan 273
Tlatah UNESCO Amérika Latin lan Karibia
Sujarah prasasti
Prasasti 1983 (Sési Ka-7)

Cusco (diarani uga Cuzco, Qosqo, utawa Qusqu) iku kutha ing bagéyan kidul-wétan Peru, ing cerak lembah Urubamba ing pagunungan Andes. Kutha iki arupa kutha krajan saka departemento Cusco lan uga propinsi Cusco. Cusco duwé gunggung pendhudhuk watara 300.000 jiwa (sensus 2002) lan manggon ing kadhuwuran 3.500 m ing sandhuwuring lumahing laut. Kutha iki arupa kutha krajan krajan Inka lan nalika taun 2006 ditélakaké minangka panggonan sing duwé tingkat radhiasi ultraungu (UV) paling dhuwur ing bumi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cusco&oldid=1091566"