Cusco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gréja La Compañia ing Plaza de Armas, Cusco
Kutha Cusco
Qusqu
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Peru Edit this on Wikidata
Laladan 385 km2 (4.14×109 sq ft)
Paugeran iii, iv[1]
Rujukan 273
Koordhinat 13°31′06″S 71°58′41″W / 13.51833°S 71.97806°W / -13.51833; -71.97806
Prasasti 1983 (Sèsi )
Situs jaringan www.cusco.gob.pe
Cusco is located in Peru
Cusco
Pernahé Cusco

Cusco (diarani uga Cuzco, Qosqo, utawa Qusqu) iku kutha ing pérangan kidul-wétan Peru, ing cerak lembah Urubamba ing pagunungan Andes. Kutha iki arupa kutha krajan saka departemento Cusco lan uga propinsi Cusco. Cusco duwé gunggung pendhudhuk watara 300.000 jiwa (sensus 2002) lan manggon ing kadhuwuran 3.500 m ing sandhuwuring lumahing laut. Kutha iki arupa kutha krajan krajan Inka lan nalika taun 2006 ditélakaké minangka panggonan sing duwé tingkat radhiasi ultraungu (UV) paling dhuwur ing bumi.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/273.