Cusco

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gréja La Compañia ing Plaza de Armas, Cusco
Kutha Cusco*
Situs Warisan Donya UNESCO
Tipe Kutha Cusco
Kriteria iii, iv
Referensi 273
Wilayah Amérika Latin lan Karibia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1983  (Sèsi 7th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Cusco (diarani uga Cuzco, Qosqo, utawa Qusqu) iku kutha ing bagéyan kidul-wétan Peru, ing cerak lembah Urubamba ing pagunungan Andes. Kutha iki arupa ibu kutha saka departemento Cusco lan uga provinsi Cusco. Cusco duwé gunggung pendhudhuk watara 300.000 jiwa (sensus 2002) lan manggon ing kadhuwuran 3.500 m ing sandhuwuring lumahing laut. Kutha iki arupa ibu kutha krajan Inka lan nalika taun 2006 ditélakaké minangka panggonan sing duwé tingkat radhiasi ultraungu (UV) paling dhuwur ing bumi.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cusco&oldid=829224"