Buñuélo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buñuelo
Bunyol de carabassa.jpg
Typical Spanish pumpkin buñuelo
Jeneng liyanéBunyol, bimuelo, birmuelo, bermuelo, burmuelo, bonuelo
JinisDoughnut, fritter
AjanganSnack, bread
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaSouthwest Europe, Latin America, and parts of Africa and Asia
Hawa ajanganHot or room temperature
Buku masakan: Buñuelo  Médhia: Buñuelo

A buñuelo ( Pangucap cara Spanyol: [buˈɲwelo]  ; Utawa diarani bimuelo, birmuelo, bermuelo, burmuelo, utawa bonuelo ; basa Katalan: bunyol , IPA:  ) yaiku fritter adonan goreng sing ditemokake ing Eropa Barat Kidul, Amerika Latin, lan bagean-bagean ing Afrika lan Asia . Iki minangka cemilan populer ing Argentina, Belize, Bolivia, Kolombia, Cuba, Ekuador, El Salvador, Yunani, Guam, Guatemala, India, Italia, Israel, Meksiko, Nicaragua, Panama, Filipina, Puerto Rico, Spanyol, Turki, Uruguay, lan Venezuela . Cara tradisional disiapake ing Natal, Ramadhan, lan ing antarane wong-wong Yahudi Sephardic ing Hanukkah . Biasane bakal diiseni utawa nambah topping. Ing masakan Meksiko, asring disajikan nganggo sirup sing digawe saka piloncillo . [1]

Buñuelos sepisanan dingerteni dikonsumsi ing antarane populasi Morisco Spanyol. Biasane kalebu adonan ragi sing adhedhasar gandum, asring dibumboni karo anise, sing digulung tipis, dipotong utawa dibentuk dadi siji-sijine, banjur digoreng lan dirampungake nganggo topping sing legi. Buñuelos bisa uga diisi karo macem-macem, isen manis utawa gurih. Dheweke bisa bunder kanthi bentuk bal utawa bentuk disk. Ing Amerika Latin, buñuelos katon minangka simbol kabegjan. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Grodinsky, Peggy (6 September 2006). "Pump up the flavor with piloncillo". Houston Chronicle. Dibukak ing 23 January 2014.
  2. Herrera, Jennifer. "Buñuelos: Tasty dessert symbolic of good luck". San Antonio Express-News. Dibukak ing 3 March 2015.