Antipasto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piring antipasto kanthi salmon asap, pitik asap (ing ngisor), daging sapi panggang, pate, sosis cabana, keju gaya brie , keju susu wedhus gaya cheddar, keju kulit kulit cuci abang Jensen , zaitun, tapenade, pesto roket (ing mburi piring), lan chutney tomat .

Antipasto ( antipasti jamak) minangka kursus tradisional tradisional kanggo panganan resmi Italia. [1] Bahan-bahan khas antipasto tradisional kalebu daging sing ditambani, zaitun, peperoncini, jamur, teri, jantung artichoke, macem-macem keju (kayata provolone utawa mozzarella ), daging acar, lan sayuran ing minyak utawa cuka.

Isi antipasto beda-beda gumantung karo masakan daerah. Sampeyan bisa nemokake macem-macem persiapan iwak banyu asin lan daging tradhisional kidul (kayata soppressata utawa 'nduja ) ing sisih kidul Italia, dene ing sisih lor Italia bakal ngemot macem-macem jinis daging lan jamur sing ditambani, utamane ing cedhak tlaga, persiapan saka iwak banyu tawar . Keju sing kalebu uga beda-beda beda ing antarane wilayah lan latar, lan kalebu keju sing alus lan alus. Akeh sing mbandhingake antipasto karo hors d'oeuvre, nanging antipasto disajekake ing meja lan nuduhake wiwitan resmi panganan Italia. Sampeyan bisa uga diarani wiwitan, utawa panganan pembuka .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Definition of ANTIPASTO". www.merriam-webster.com.