Provolone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Provolone
Provolone Dolce.jpg
Nagara asalItaly
Sumberé susuCattle
PastéurisasiDepends on cow variety
TèksturSemi-hard
Suwéné nuwaAt least 4 months
SèrtifikasiProvolone Valpadana:
D.O.: 9 April 1963
PDO: 21 June 1996[1]
Provolone del Monaco:
PDO: 11 February 2010[2]
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Provolone ( palafalan jroning basa Italia: [provoˈloːne], Cara Inggris /ˌprvəˈlni, ˌprvəˈln/ [3] ) iku sawijining Italia keju . Iki minangka keju pasta filata (curd) sing umure diwiwiti ing Casilli cedhak Vesuvius, sing isih diproduksi nganggo bentuk pir, sosis, utawa kerucut 10 to 15 cm (4 to 6 in) dawa. Keju jinis Provolone uga diproduksi ing negara liya. Wilayah produksi provolone sing paling wigati saiki yaiku Italia Lor Kulon lan kutha Cremona . Provolone, provola, lan provoleta minangka versi keju dhasar sing padha. Sawetara versi provolone keluk . [4]

Sejarah lan varietas[besut | besut sumber]

Tembung provolone (tegese "provola gedhe") wiwit ing pungkasan abad kaping 19, nalika wiwit digawe ing wilayah kidul Italia lan wiwit ukurane saiki gedhe. Varian ukuran cilik diarani provolapalafalan jroning basa Italia: [ˈprɔːvola] lan ing jinis polos lan asap ( affumicata ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Provolone Valpadana Denomination Information". European Commission. Dibukak ing August 3, 2013.
  2. "Provolone del Monaco Denomination Information". European Commission. Dibukak ing August 3, 2013.
  3. Provolone (Fifth ed.). Dibukak ing June 3, 2019.
  4. Great Chicken Dishes. p. 165.