Pesto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pesto
BasilPesto.JPG
Basil pesto
Jeneng liyanéPesto alla genovese
AjanganSauce
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaGenoa
Woworan pokokBasil, garlic, oil, grated hard cheese, pine nuts
Buku masakan: Pesto  Médhia: Pesto

Pesto ( palafalan jroning basa Italia: [ˈpesto], Ligurian:  ), utawa kanggo ngrujuk sajian asli pesto alla genovese ( palafalan jroning basa Italia: [ˈpesto alla dʒenoˈveːse, -eːze] ), yaiku saos sing asale saka Genoa, ibukutha Liguria, Italia . [1] Biasane kalebu bawang putih remuk, kacang pinus Eropa, uyah kasar, godhong kemangi, lan keju keras kayata Parmigiano-Reggiano (uga dikenal minangka keju Parmesan) utawa Pecorino Sardo (keju digawe saka susu wedhus), kabeh iku banjur dicampur karo lenga zaitun . [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Pesto Genovese: an Ageless Benchmark of Great Italian Cuisine". Dibukak ing 11 October 2011.
  2. Campionato Mondiale Pesto al Mortaio. "Pesto's official recipe". Diarsip saka sing asli ing 18 October 2011. Dibukak ing 10 August 2011.