Pangawétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Uyah segara ditambahake ing ham mentah kanggo nggawe prosciutto

Ngobati yaiku salah sawijining macem-macem proses pengawetan lan rasa rasa panganan kayata daging, iwak lan sayuran, kanthi tambahan uyah, kanthi tujuan supaya kelembapan metu saka panganan kanthi proses osmosis . Amarga ngobati nambah konsentrasi larut ing panganan lan mula nyuda potensial banyu, panganan kasebut dadi ora enak amarga tuwuh mikroba sing nyebabake kerusakan panganan. Penyembuhan bisa dilacak wiwit jaman kuna, lan minangka metode utama kanggo nglestarekake daging lan iwak nganti pungkasan abad kaping 19. Dehidrasi minangka salah sawijining jinis obat sing paling wiwitan. Akeh proses ngobati uga kalebu ngrokok, spicing, masak, utawa tambahan kombinasi gula, nitrat, lan nitrit . [1]

Pengawetan daging umume (daging saka ternak, game, lan unggas ) kalebu kabeh proses perawatan kanggo nglestarekake sifat, rasa, tekstur, lan warna mentah, daging sing wis mateng, utawa daging sing dimasak nalika tetep bisa dikonsumsi lan aman. . Ngobati wis dadi cara utama kanggo ngreksa daging nganti pirang-pirang ewu taun, sanajan pangembangan modern kaya kulkas lan pengawet sintetik wis wiwit nglengkapi lan nggenteni.

view of rolled up slices of meat in a box whose lid has been removed
Irisan daging sapi ing kaleng.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Historical Origins of Food Preservation." University of Georgia, National Center for Home Food Preservation. Accessed June 2011.