Kulkas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar Kulkas

Kulkas ya iku piranti arupa sakinis lemari panggonan nyimpen panganan utawa ombènan supaya adhem lan ora cepet bosok.[1]

Sajarah Kulkas[sunting | besut sumber]

Proses tinemuné kulkas wis diwiwiti nalika abad ke-18.[2] Ing taun 1748, William Cullen saka University of Glasgow ngembangake proses kanggo nyiptakaké piranti kanggo ngawétaké panganan.[2] Sawijining penemu Amerika, Oliver Evans gawé désain kulkas ing taun 1804 nanging nganti taun 1834 ora ana wong kangmikat babar pisan. Banjur Jacob Perkins mujudake désain Oliver ing taun 1834.[2] Ing taun 1844, sawijining dhokter kanthi aran John Gorrie uga gawé unit ès kang digunakake kanngo nyiptakake ruwangan atis kanggo pasiene kang lara Kuning.[2] Ing taun 1876, Carl von Linden nemokake metode kanggo ningkatake proses pencairan gas lan najur dipatenake.[2] Penemuan Carl bisa mbantu anggonegawé kulkas kang luwih praktis.[2] Ing wektu iku amonia, sulfur dioksida, lan klorida metil digunake kanggo pendinginan nanging komposisi iki wis kabuktèn ora aman lan nyebabaké akèh kacilakan.[2] Sawise freon digunakaké minangka piranti pendingin sacara gedhen nganti tinemu bukti manawa panggunaané ora apik ing lingkungan lan uga nyebabake lapisan ozon dadi tipis.[2] Freon utawa CFC banjur diganti HFC minangka piranti pendingin kang luwih apik kanggo lingkungan.[2]

cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)Sugono, Dendi, dkk. 2008.Kamus Basa Indonesia.Jakarta: Pusat Basa hal. 773
  2. ^ a b c d e f g h i (id) kamusistilah.com (diakses tanggal 23 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kulkas&oldid=1013333"