Artichoke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infraspeciesbox

Artichoke
Artichoke J1.jpg
Scientific classification edit
Domain: Eukaryota
Kingdom: Plantae
Clade: Tracheophytes
Clade: Angiosperms
Clade: Eudicots
Clade: Asterids
Order: Asterales
Family: Asteraceae
Genus: Cynara
Species:
Variety:
C. c. var. scolymus
Trinomial name
Cynara cardunculus var. scolymus

Artichoke globe ( Cynara cardunculus var. Scolymus ), [1] uga dikenal kanthi jeneng artichoke Prancis lan artichoke ijo ing AS, [2] minangka macem-macem spesies eri sing ditandur minangka panganan. Bagéyan sing bisa dipangan saka tanduran kalebu tunas kembang sadurunge kembang mekar. Bunga-kepala artichoke sing lagi tunas minangka klompok kembang cilik sing tuwuh (kembang empuk ), bebarengan karo akeh bract, ing basis sing bisa dipangan. Sawise tunas mekar, strukture ganti dadi bentuk sing kasar lan meh ora bisa dipangan. Varietas liyane saka spesies sing padha yaiku kardoon, tanduran abadi saka wilayah Mediterania . Kaloro wujud liar lan varietas ( kultivar ) sing ditandur.

Artichoke globe dimasak

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Rottenberg, A., and D. Zohary, 1996: "The wild ancestry of the cultivated artichoke." Genet. Res. Crop Evol. 43, 53–58.
  2. "Artichokes History". /What's Cooking America. Dibukak tanggal 2019-02-08.