Nduja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
'Nduja siyap mangan
'Nduja karo nggawa roti, sosis sosis ing latar mburi

'Nduja ( Calabrian: [nˈduːja] ) minangka olahan daging babi sing pedhes, nyebar saka Italia. Mirip banget karo sobrassada saka Kapuloan Balearic ing Spanyol. Biasane digawe nganggo bagean saka babi kayata pundhak lan weteng, uga tripe, mrica panggang lan campuran rempah-rempah.  ] Iku Calabrese jenis salumi, [1] kahanan adhedhasar French andouille ngenalaken ing abad kaping-13 dening Angevins . [ <span title="The material near this tag possibly uses too vague attribution or weasel words. (September 2020)">?</span>

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ruhlman, Michael; Polcyn, Brian (27 August 2012), Salumi: The Craft of Italian Dry Curing, W. W. Norton & Company, pp. 157–158, ISBN 978-0-393-06859-7