Andy Carroll

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andy Carroll
Andy Carroll 20111205.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Andrew Thomas Carroll[1][2]
Tanggal lair 6 Januari 1989 (umur 25)[2]
Papan lair Gateshead, Inggris
Dhuwur ft 3 in (1.91 m)[2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki West Ham United
(dipinjam dari Liverpool)
Karir remaja
2005–2006 Newcastle United
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2011 Newcastle United F.C. 80 (31)
2007–2008 Preston North End (silihan) 11 (1)
2012– West Ham United (silihan) 0 (0)
Tim nasional
2007–2008 Inggris U-19 8 (4)
2009–2010 Inggris U-21 5 (2)
2010– Inggris 7 (2)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 28 Desember 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 23.30. 15 Agustus 2012 (UTC)


Andrew Thomas Carroll (lahir di Gateshead, Inggris. 6 Januari 1989; umur 22 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing asalé Inggris sing main ing posisi penyerang kanggo klub West Ham United (disilihaké saka Liverpool) lan Tim nasional bal-balan Inggris.

Karir Klub[sunting | sunting sumber]

Newcastle United[sunting | sunting sumber]

Andy Carroll miwiti karir bal-balané ing akademi bal-balan Newcastle lan dipercaya main ing Piala UEFA nalika umure 17 taun lan 300 dina[3], saingga panjenengané minangka pemain palinga enom ing klub kasebut sing main ing kancah Eropah. Gol kapisan sing panjenengané cetak yaiku ing gawang Juventus nalika ing salah sijining laga persahabatan ing taun 2007.[3]

Sempet disilihaké ing klub Preston North End sasuwené sak musim, Carroll bali ing klub Newcastle United taun 2008. Ananging panjenengané kudu nunggu tekan musim 2009/2010 kanggo bisa ngentukaké kesempatan main luwih akeh , lantaran akèh lungané penyerang utama Newcastle kayata Michael Owen, Mark Viduka lan Obafemi Martins ing wektu kuwi.[3]

Kesempatan kasebut bisa dimanfaatké déning Carroll lewat performa sing apik lan gol-gol sing terus dicétak saka sikil lan sirahé. Wiwit dadi bagian saka skuat utama klub Newcastle United, panjenengané ngrampungké musim 2009/2010 kanthi total nyetak 19 gol ing kabeh kompetisi, 17 ing antarane ing liga.[3]

Liverpool[sunting | sunting sumber]

Andy Carroll ngrampungake proses transfer panjenengane saka Newcastle United pinuju Liverpool F.C. ing Januari 2011 kanthi nominal transfer 35 yuta Pounds[4] lan nandatangani kontrak sasuwene 5,5 taun sing nggawe panjenengane ing Anfield tekan taun 2016[4]. Kanthi jumlah nominal transfer kasebut Andy Carroll mlebu ing 8 besar dhaptar pemain paling larang ing donya (Januari 2011) utawa 2 gedhé dhaptar pemain paling larang ing Liga Primer Inggris (Januari 2011).[5]

West Ham United[sunting | sunting sumber]

Ing wulan Agustus 2012, Carrol gabung ing West Ham United kanthi status minangka pemain silihan saka Liverpool F.C. tekan pungkasan musim 2012–13.[6]

Karier International[sunting | sunting sumber]

Andy Carroll sing kapisan main ing tim nasional bal-balan inggris ing laga persahabatan nglawan Tim nasional bal-balan Perancis tangga; 17 November 2010.[7] Sanadyan panjenengane sempet melu ing permasalahan ing njaba lapangan lantaran penyerangan salah sijining pria ing klub wengi[7] Andy Carroll tetep dadi salah siji pemain sing dipercaya dening pelatih Fabio Capello kanggo main ing tim nasional bal-balan Inggris.[7]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andy_Carroll&oldid=835638"