Èlmu bahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Èlmu material utawa tèhnik material utawa èlmu bahan iku sawijining interdisiplin èlmu tèhnik sing nyinaoni sipat bahan lan pamatrapané marang manéka babagan èlmu lan tèhnik. Èlmu iki nyinaoni gegayutan antara struktur bahan lan sipaté. Kalebu sajeroning èlmu iki ya iku unsur fisika terapan, tèhnik kimia, mesin, sipil lan listrik. Èlmu material uga nyinaoni tèhnik prosès utawa fabrikasi (pengecoran, pengerolan, pengelasan, lan liya-liyané), tèhnik analisis, kalorimètri, mikroskopi optik lan èlèktron, lan liya-liyané), sarta analisis biaya utawa kauntungan sajeroning prodhuksi material kanggo indhustri.

Perkembangan pungkasan, èlmu ngenani bahan iki antuk sumbangan sing gedhé saka majuné babagan nanotèknologi lan wiwit diajaraké ing universitas.

Pranala njaba[besut | besut sumber]