Èlmu bahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Èlmu material utawa tèknik material utawa èlmu bahan iku sawijining interdisiplin èlmu tèknik sing nyinaoni sipat bahan lan pamatrapané marang manéka bidhang èlmu lan tèknik. Èlmu iki nyinaoni hubungan antara struktur bahan lan sipaté. Kalebu jroning èlmu iki ya iku unsur fisika terapan, tèknik kimia, mesin, sipil lan listrik. Èlmu material uga nyinaoni tèknik proses utawa fabrikasi (pengecoran, pengerolan, pengelasan, lan liya-liyané), tèknik analisis, kalorimètri, mikroskopi optik lan èlèktron, lan liya-liyané), sarta analisis biaya utawa kauntungan jroning prodhuksi material kanggo indhustri.

Perkembangan pungkasan, èlmu ngenani bahan iki antuk sumbangan sing gedhé saka majuné bidang nanotèknologi lan wiwit diajaraké ing universitas.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Èlmu_bahan&oldid=1109221"