Wikipedia basa Jawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wikipedia basa Jawa
Wikipedia-logo-v2-jv-java.svg
Wikipedia-logo-v2-jv.svg
Kaca Utama Wikipedia Jawa 24-2-2008.jpg
Screenshot Wikipedia basa Jawa ing tanggal 24 Februari 2008
URL http://jv.wikipedia.org
Komersial? Ora
Tipe situs Bauwarna online
Pendaftaran? opsional
Basa: Basa Jawa
Pemilik Yayasan Wikimedia
Diluncuraké 8 Maret 2004

Wikipedia basa Jawa iku vèrsi basa Jawa bauwarna online Wikipedia. Artikel utawa léma kapisané yaiku Basa Jawa, sing ditulis ing tanggal 8 Maret 2004. Saiki iki (2 September 2014), wis ana 47.663 artikel. Nanging kaca Main Page wis ana wiwit tanggal 25 Januari 2003 lan kapisan disunting déning Patrick.

Wikipedia basa Jawa biasané mélu paugeran-paugeran Wikipedia basa Inggris lan Wikipedia basa Indonesia. Ing Wikipedia basa Jawa kabèh artikel uga kudu ditulis mawa Wikipedia:Cara ndeleng nétral utawa ing basa Inggris diarani Neutral Point of View.

Kaistiméwan Wikipedia basa Jawa iku akèh ngamot artikel-artikel bab perkara Kejawèn, utamané bab basa , sastra lan budaya Jawa.

Panganggo aktif[sunting | sunting sumber]

Panganggo aktif Wikipedia Jawa asalé utamané pancèn saka Tanah Jawa, nanging biasané manggon lan ngaksès Wikipedia saka Jakarta. Yèn dibandingaké karo Wikipedia basa Indonesia, Wikipedia basa Jawa cacahé panganggo sing kadaftar, saya manèh panganggo sing aktif sithik banget, ya iku nganti dina iki mung ana 22.026 panganggo kadhaptar. Kamangka yèn dideleng saka cacahé penutur, basa Jawa iki penutur ibuné ana kurang luwih 80 yuta jiwa.

Cara nulis[sunting | sunting sumber]

Pasang aksara utawa éjaan sing dienggo sing Wikipedia basa Jawa iku adhedhasar Ejaan resmi bahasa Jawa miturut Pusat Bahasa ing Ngayogyakarta weton taun 1991. Nanging ana prabédan utama dienggo ing sawetara kalawarti basa Jawa. Ing Wikipedia basa Jawa, minangka sawijining bauwarna, pasang aksara sing dienggo iku mèmper pasang aksara sing dienggo nulis ing bausastra. Dadi antara 'e' pepet lan 'é' (utawa 'è') taling dibédakaké. Dadi séjé karo kalawarti ing ngendi pepet lan taling ditulis padha waé minangka 'e' nglegena.

Nganti saiki durung bisa nulis artikel mawa Aksara Jawa.

Tuwuhing artikel[sunting | sunting sumber]

Gambar-Tuwuhing artikel ing jv-2007.png

Tanggal Cacah Ngaran artikel Déning Panganggo[1] Suwé[2] Artikel/dina[3]
5 Oktober 2012 40.000 Adus gedhé JV01 Muhammad Mabrur 15.183 41 dina 24.3
25 Agustus 2012 39.000 Krisis utang Éropah 2010 Puryono 14.685 96 dina 10.416
21 Mei 2012 38.000 ‎Muara Ciujung Wétan, Rangkasbitung, Lebak Pras 13.352 237 dina 4,22
27 September 2011 37.000 Taufiq Effendi JV015Chafid 10.780 36 dina 27,78
22 Agustus 2011 36.000 Ada Band PL203 Arum 10.375 16 dina 62.5
6 Agustus 2011 35.000 ‎Guwa Son Doong ‎PL 05 SIGIT 10.162 44 dina 22,73
24 Juni 2011 34.000 Crenarchaeota Nurulbaitirohmah 9.771 55 dina 18,18
1 Mei 2011 33.000 Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana Meursault2004 9.303 77 dina 12,99
12 Februari 2011 32.000 Pucangtelu, Kalitengah, Lamongan Puryono 8.494 28 dina 35,71
15 Januari 2011 31.000 Ketéla pohung Pras 8.240 155 dina 6,4
3 Agustus 2010 30.000 Daun, Sangkapura, Gresik BlackKnight 7.123 52 dina 19,23
12 Juni 2010 29.000 Tim nasional bal-balan Jepang Pras 6.669 29 dina 34.,48
14 Mei 2010 28.000 Goodluck Jonathan Pras 6.439 21 dina 47,62
23 April 2010 27.000 Bojong, Tretep, Temanggung Pras 6.262 43 dina 23,25
11 Maret 2010 26.000 Jihing, Balai Riam, Sukamara Sabudis 5.896 21 dina 47,62
18 Februari 2010 25.000 Kutha Palangka Raya Sabudis 5.692 72 dina 27,78
8 Desember 2009 23.000 Murung B, Hantakan, Hulu Sungai Tengah Sabudis 5.121 59 dina 33,90
10 Oktober 2009 21.000 ISO 639-3 Pras 89 dina 11,24
13 Juli 2009 20.000 Kandhangserang, Kandhangserang, Pekalongan Pras 3.863 140 dina 21,43
23 Februari 2009 17.000 Paku-pakuan TracySurya 2.793 100 dina 20,00
15 November 2008 15.000 ‎Kabupatèn Kutai Kartanegara Pras 2.102 73 dina 13,70
3 September 2008 14.000 ‎Padasaka, Candhimulya, Magelang Pras 1.673 98 dina 10,20
28 Mei 2008 13.000 Triskaidekafobia Meursault2004 1.053 108 dina 9,26
10 Februari 2008 12.000 Bucciano Pras 803 92 dina 10,87
10 November 2007 11.000 Puṣpacalita Meursault2004 718 191 dina 5,24
3 Mei 2007 10.000 Margatiga, Lampung Timur Slamet Serayu 507 10 dina 100,00
23 April 2007 9.000 ‎Tomohon Timur, Tomohon Slamet Serayu 499 18 dina 55,56
5 April 2007 8.000 Sugriwa Anggoro 485 2 dina 500,00
3 April 2007 7.000 224 PancenaBot 484 59 dina 16,95
3 Februari 2007 6.000 1856 Meursault2004 427 19 dina 52,63
15 Januari 2007 5.000 Przemyśl Meursault2004 404 174 dina 17,24
25 Juli 2006 2.000 Sarpanaka Anggoro 273 444 dina 2,25
7 Mei 2005 1.000 Kakawin Ramayana Meursault2004 7 dina 71,43
30 April 2005 500 Keju Meursault2004 275 dina 1,09
29 Juli 2004 200 Poerbatjaraka Meursault2004 20 dina 5,00
9 Juli 2004 100 Adigang, adigung, adiguna Meursault2004 123 dina 0,81
8 Maret 2004 1 Basa Jawa Meursault2004 3

Katrangan:

  1. ^ Cacahé panganggo sing wis ndaftar
  2. ^ Suwé: Suwéné wektu kanggo nambah cacahing artikel wiwit pencapaian sadurungé
  3. ^ Cacah artikel dipara karo suwéné dina kanggo nambah cacahing artikel wiwit pencapaian sadurungé

Liya-liya[sunting | sunting sumber]

  • 14 November 2011 - Panganggo Sigit, Puryono lan Nurulbaitirohmah diangkat dadi pangurus.
  • 13 Oktober 2011 - Proyèk Papat Limpad dipungkasi. Gunggung artikel:37.212, gunggung suntingan:588.412, cacahing panganggo:10.412
  • 21 Maret 2011 - Proyèk Papat Limpad diwiwiti. Gunggung artikel:32.583, gunggung suntingan: 471.834, cacahing panganggo: 8.919
  • 5 Maret 2010 - Sabudis diangkat dadi pangurus
  • 19 Januari 2008 - Pras diangkat dadi pangurus.
  • 19 Januari 2008 - TracySurya diangkat dadi pangurus.
  • 19 Februari 2007 - Anggoro diangkat dadi birokrat.
  • 28 Januari 2007 - User:IvanLanin mrogram supaya ana tombol tambahan ing kothak panyuntingan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]