Krisis utang Éropah 2010

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wiwit taun 2010, kadadeyan krisis utang[1] kadadeyan,[2] kang utama ing negara: Yunani, Irlandia[3] lan Portugal.[4] Kadadean iki ngakibatake krisis kapercayan ing negara-negara kasebut lan negara anggota Zona Euro liyané, kang utama negara Jerman.[5]

Kahanan kawatiran saya ningkatake defisit lan utang[6][7] nyebabake alarm jroning kahanan pasar finansial. Krisis utang tumuju ana ing prastawa anyaring Yunani. Ing 2 Mei, negara-negara Zona Euro lan Dana Moneter Internasional (IMF) sarujuk menehake utangan kanthi jumlah €110 miliar marang negara Yunani.[8]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]