Zona Euro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Zona Euro utawa eurozone (Swara pocapan), sacara resmi jenengé euro area,[1] iku tlatah gabungan ing babagan ékonomi lan kauangan (EMU) saka 16 negara anggota Uni Éropah (EU) sing nganggo dhuwit euro minangka valuta resmi tunggal. Dina iki tlatah kasebut dumadi saka negara-negara Austria, Belgia, Siprus, Finlandia, Prancis, Jerman, Yunani, Irlandia, Italia, Luksemburg, Malta, Walanda, Portugal, Slowakia, Slovenia lan Spanyol. Wolu negara (ora klebu Swedia, sing sacara de facto nduwèni pilihan opt out) negara liya wajib gabung tlatah iki sakwisé ngebaki kritéria mlebu sing ketat.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan lan rujukan[sunting | sunting sumber]

a.   ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.
  1. ^ "Countries, languages, currencies". Interinstitutional style guide. the EU Publications Office. http://publications.europa.eu/code/en/en-370300.htm. Retrieved 2 February 2009.
    The euro area, European Central Bank

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zona_Euro&oldid=827191"