Provinsi Terni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Terni
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Umbria
Ibukutha Terni
Area 2,122 km²
Populasi (2006) 184,325
Kapadhetan 104
Komunitas 33
Nomor Polisi TR
Kodhe Pos 05010-05018, 05020-05026, 05028-05032, 05034-05035, 05039, 05100
Kodhe Telepon 075, 0744, 0763
ISTAT 055
Presidhèn Andrea Cavicchioli
Terni posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Terni ing Italia

Provinsi Terni (Italian: Provincia di Terni) kuwi sawijining provinsi ing regione Umbria, Italia, arupa saprotelon saka jembar wewengkon lan cacahing pedunung ing region Umbria. Ibukuthané yakuwi kutha Terni. Provinsi iki didegaké taun 1927, minangka pamekaran provinsi ing Umbria. Kutha wigati liyané antara liya: Narni, Orvieto, lan Amelia.

Provinsi Terni jembaré 2,122 km², lan populasi 219,783 (2001). Ana 33 comune (Basa Italia: comuni) jroning provinsi iki.[1], déné komunitas wigati antara liya:

Commune Populasi
Terni 109,357
Orvieto 20,870
Narni 20,250
Amelia 11,658
Montecastrilli 4,905
Acquasparta 4,886
Stroncone 4,712
San Gemini 4,604
Castel Viscardo 3,083

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Upinet

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bandiera della Regione Umbria Italia | Province della regione Umbria Bandiera della Regione Umbria
Perugia | Terni


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Terni&oldid=868425"