Yakobus anak Alfeus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Santo Yakobus anak Alfeus
El Greco - St. James the Less - Google Art Project.jpg

Lukisan Santo Yakobus karyanipun El Greco ing musiyum El Greco, Toledo
Apostle
Miyos boten dipunkawruhi
Tilar donya boten dipunkawruhi, Mesir utawi Yerusalem
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma, Gréja Anglikan, Gréja Ortodoks Wétan
Dinten pèngetan 1 Mèi (Gréja Anglikan),
3 Mèi (Gréja Katulik Roma),
9 Oktober (Gréja Ortodoks Wétan)
Atribut graji tukang kayu; panggebugé tukang pamethak kain; buku
Pangreksa toko obat, tukang ngracik obat; tiyang ingkang wonten ing sakratual maut; kitha Frascati, Itali; tukang pamethak kain; pandamel topi; kitha Monterotondo, Itali; apotèker; nagara Uruguay[1]
Gloriole.svg Portal Santo

Yakobus anak Alfeus (Yunani: Ἰάκωβος Ἀλφαίου, Iakōbos Halphaiou, "Yakobus saking Alfeus" utawi "Yakobus bin Alfeus"; Inggris: James the son of Alphaeus) punika satunggil saking Kalihwelas Rasul Yésus Kristus ingkang dipuncathet salebetipun pérangan Prajanjian Énggal ing Alkitab Kristen.

Panyeratan nami[besut | besut sumber]

Yakobus anak Alfeus, namung dipunsebat kaping 4 ing Alkitab Kristen, saben ing dhaftar kalih welas rasul, kaping 3 ing salebetipun kitab Injil lan kaping sepidhah ing Para Rasul

Idhèntitas[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Cithakan:Tokoh Prajanjian Anyar

Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias