Santo pangreksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Santo pangreksa iku santo sing kaanggep minangka perantara ing swarga saka sawijining èntitas. Èntitas iki bisa awujud bangsa, papan, profési, aktivitas, kelas, wangsa, marga, kulawarga utawa wong. Santo pangreksa iku péranganing agama Kristen, mliginé Katulik lan sawetara dénominasi liyané kaya ta Ortodoks.