Santo pangreksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Santo pangreksa iku santo kang kaanggep minangka perantara ing swarga saka siji èntitas. Èntitas iki bisa awujud bangsa, papan, profési, aktivitas, kelas, wangsa, marga, kulawarga utawa wong. Santo pangreksa iku péranganing agama Kristen, mligi Katulik lan sawetara dénominasi liyané kaya ta Ortodoks.