Yakobus (rasul)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Yakobus anak Zebedeus
Rembrandt - Sankt Jakobus der Ältere.jpg

Lukisan déning Rembrandt
Panjenenganipun dipungambaraken minangka peziarah; wigatosaken cangkang skalop ing pundhakipun ugi tongkat lan topi peziarahipun
Rasul lan Martir
Miyos Abad pisanan
Tilar donya 44, Yudea, dipuntigas jangganipun
Dipun urmati ing Sedaya dhénominasi
Papan ziarah utama Katedral Santiago de Compostela, Spanyol
Dinten pèngetan 25 Juli (Kakristenan Kilèn)
30 April (Kakristenan Wétan)
Atribut Skalop, topi peziarah
Pangreksa Dhokter kéwan, panunggang jaran, Pengrajin rasukan wulu, Panyamak, Ahli farmasi; Guatemala, Nikaragua, Spanyol, Santiago de Querétaro
Gloriole.svg Portal Santo
SantiagoMatamoros.jpg

Santo Yakobus (tilar donya taun 44; Basa standar Ibrani: יעקב, Yaʿaqov) punika salah satunggil saking kalih welas rasul Yesus. Panjenenganipun putranipun Zebedeus lan Salome, ugi sadhèrèkipun Yohanes. Panjenenganipun lan sedhèrèkipun dipunwastani Boanerges ingkang ateges putra-putra guruh.

Panjenenganipun dipunwastani Yakobus ageng kanggé mbèntenaken kaliyan rasul sanèsipun inggih punika Yakobus putra Alfeus. Yakobus kacathet minangka salah satunggil saking 12 rasul ingkang dipunpilih Yesus.

Ing pungkasaning gesangipun, Yakobus dipun èksekusi pejah kanthi pedhang déning Raja Herodes (Kisah Para Rasul 12:1-2).

Santo Yakobus sanès panyerat Layang Yakobus (ingkang miturut tradhisi dipunserat déning Yakobus ingkang Adil, sadhèrèkipun Yesus) ing Prajanjian Énggal.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Henry Chadwick, Priscillian of Avila. Oxford University Press, 1976.
  • Richard A. Fletcher, 1984. Saint James's Catapult : The Life and Times of Diego Gelmírez of Santiago de Compostela (Oxford University Press) (On-line text)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]



Rasul Yesus Kristus
Panginjil: Yohanes | Matius | Markus | Lukas
Sanèsipun: Petrus | Andreas | Yakobus | Filipus | Bartolomeus | Tomas/Didimus
Yakobus anak Alfeus | Simon tiyang Zelot | Yudas Tadeus | Yudas Iskariot ingkang dipungantos déning Matias
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yakobus_(rasul)&oldid=821110"