Skalop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Automatic taxobox help
Thanks for creating an automatic taxobox. We don't know the taxonomy of "Skalop".
  • Is "Skalop" the scientific name of your taxon? If you were editing the page "Animal", you'd need to specify |taxon=Animalia. If you've changed this, press "Preview" to update this message.
  • Click here to enter the taxonomic details for "Skalop".
Common parameters
  • |authority= Who described the taxon
  • |parent_authority= Who described the next taxon up the list
  • |display_parents=4 force the display of (e.g.) 4 parent taxa
Helpful links
{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Skalop|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Scallop
Argopecten irradians.jpg
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Skalop
Scallop

Temporal range: Middle Triassic – present
Argopecten irradians, the Atlantic bay scallop
Scientific classification e
Kingdom: Animalia
Phylum: Mollusca
Class: Bivalvia
Order: Pectinida
Superfamily: Pectinoidea
Family: Pectinidae

Wilkes, 1810
Genera

See text

Scallop ( /ˈskɒləp, ˈskæləp/ ) [a] iku jeneng umum sing utamané kanggo salah siji saka akeh spesies kerang utawa segara bivalve moluska ing taksonomi kulawarga Pectinidae, ing scallops. Nanging, jeneng umum "scallop" uga kadang ditrapake kanggo spesies ing kulawarga liya sing raket ing kulawarga Pectinoidea, sing uga kalebu kerang eri .

Scallops minangka kulawarga bivalves kosmopolitan sing ditemokake ing kabeh segara ing jagad, sanajan ora ana ing banyu tawar. Dheweke kalebu salah sawijining klompok bivalve sing utamane "urip bebas", kanthi akeh spesies sing bisa nglangi jarak adoh kanthi cepet lan uga migrasi sawetara jarak ing dhasar segara. Minoritas cilik spesies scallop urip semen ing substrat sing watu nalika wong diwasa, dene sing liya nemplek ing obyek sing ora ditemtokake utawa bosok kayata suket segara ing sawijining wektu, kanthi filamen sing disekresi diarani benang byssal . Nanging, mayoritas spesies urip ing substrat berpasir, lan nalika ngrasakake ana predator kayata iwak laut, dheweke bisa nyoba uwal kanthi nglangi kanthi cepet nanging kanthi ora sengaja liwat banyu kanthi nggunakake propulsi jet sing digawe kanthi bertepuk cangkang. . Scallops duwe sistem saraf sing berkembang kanthi apik, lan ora beda karo gaya liyane, kabeh kerang duwe dering mripat sing sederhana sing ana ing pinggire jubah . Akeh spesies kerang sing paling dihargai minangka sumber panganan, lan sawetara uga budidaya dadi akuakultur . Tembung "scallop" uga ditrapake kanggo daging bivalves iki, yaiku otot adductor, sing didol minangka panganan laut . Cangkang kerang werni-werni, simetris, bentuk kipas kanthi ornamen sing sumunar lan asring suling dihargai para kolektor cangkang, lan digunakake wiwit jaman kuno minangka motif seni, arsitektur, lan desain.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Whitney, D.W. (1890) Scallop The Century Dictionary: An Encyclopedic Lexicon of the English Language p.5371, Century Company, and (2009) The Oxford English Dictionary, Second Edition, Oxford University.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana