Filipus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Filipus ya iku salah siji murid Yésus saka rolas Rasul kang dipilih. Filipus pawarta Injil kang apik nyebaraké ajarané Yésus nganti sédané. Filipus iku uga dadi murid kang mèlu lan dijupuk karo Yesus saka gawéyané dadi warigaluh iwak ing Danau Génésarèt. Jaman iku bangsa Romawi isih njajah tanah Yahudi, Yesus dikarepaké banget supaya bisa dadi pembebas saka penjajah Kamaharajan Romawi karo rakyat Yahudi, murid-muridé, lan kaum Zélot kang dianggep wadyabala Romawi pamberontak ing tanah bangsa Yahudi. Yesus dianggep penyelamat kang bisa nulungi bangsa Yahudi saka penjajahan kamaharajan Romawi kang asalé saka Éropah Kulon.