Filipus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Filipus ya iku salah sawijining murid Yésus saka rolas Rasul sing dipilih. Filipus pawarta Injil sing apik nyebaraké ajarané Yésus nganti sédané. Filipus iku uga dadi murid sing mèlu lan dijupuk karo Yesus saka gawéyané dadi warigaluh iwak ing Danau Génésarèt. Jaman iku bangsa Romawi isih njajah tanah Yahudi, Yesus dikarepaké banget supaya bisa dadi pembebas saka penjajah Kekaisaran Romawi karo rakyat Yahudi, murid-muridé, lan kaum Zélot sing dianggep wadyabala Romawi pamberontak ing tanah bangsa Yahudi. Yesus dianggep penyelamat sing bisa nulungi bangsa Yahudi saka penjajahan kekaisaran Romawi sing asalé saka Éropah Kulon.