Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kutha

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Proyek Wiki: Sèwu kutha dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" kanggoné para pangguna Wikipedia kang nduwé niat mèlu nyengkuyung ngisi artikel kang klebu kategori Geografi. Kanthi anané kutha-kutha kang tulisané isih werna abang bisa mènèhi pilihan marang para pangguna kang kepéngin nulis utawa nerjemahaké artikel saka Wikipedia basa liyané kanggo mepaki artikel ing Wikipedia basa Jawa.

Partisipan[besut sumber]

Kabèh pangguna utamané kang duwé interes marang bab Geografi Bisa ndaftar ing kéné:

Daftar Kagiatan[besut sumber]

  1. Milih kutha kang disenengi
  2. Golek artikel saka Wikipedia basa liya (Indonesia, Inggris, Italia, lsp misturut basa sing dikuwasani)
  3. Miwiti gawé rintisan artikel, sithik-sithiké ngamot bab pambuka, sawetara katrangan bab geografi, demografi lan pranala.

Cithakan kang bisa dipigunakaké[besut sumber]

Kutha ing Amérika Sarékat[besut sumber]

Kutha ing Afrika Kidul[besut sumber]

Kutha ing Argentina[besut sumber]

Kutha ing Australia[besut sumber]

Kutha ing Austria[besut sumber]

Kutha ing Bèlgia[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Belgia

Kutha ing Bosnia[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Bosnia

Kutha ing Brunei Darrussalam[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Brunei Darussalam

Kutha ing Brasil[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Brasil

Kutha ing Bulgaria[besut sumber]

Kutha ing negara Cina[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Republik Rakyat Cina

Kutha ing Denmark[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Denmark

Kutha ing Filipina[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Filipina

Kutha ing Finlandia[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Finlandia

Kutha ing Hongaria[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Hongaria

Kutha ing India[besut sumber]

Kutha ing Inggris[besut sumber]

Kutha ing Italia[besut sumber]

Kutha ing Jepang[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Jepang

Kutha ing Jerman[besut sumber]

Kutha ing Kanada[besut sumber]

Kutha ing Korea Kidul[besut sumber]

Kutha ing Korea Lor[besut sumber]

Kutha ing Kroasia[besut sumber]

Kutha ing Malaysia[besut sumber]

Kutha ing Mesir[besut sumber]

Kutha ing Montenegro[besut sumber]

Kutha ing Norwégia[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Norwégia

Kutha ing Polandia[besut sumber]

  • Kabèh kutha wis ana, kari nambahi isi.

Kutha ing Prancis[besut sumber]

Kutha ing Rumania[besut sumber]

Kutha ing Rusia[besut sumber]

Kutha ing Serbia[besut sumber]

Kutha ing Slovenia[besut sumber]

Kutha ing Spanyol[besut sumber]

Kutha ing Swédia[besut sumber]

Daftar:Kutha ing Swédia

Kutha ing Thailand[besut sumber]

Kutha ing Turki[besut sumber]

Kutha ing Walanda[besut sumber]

Kutha ing Yunani[besut sumber]


Peta Nomer Periphery ing Yunani Ibukutha Area Populasi
GreeceNumberedPerepheries.png
1 Attika Atena 3,808 km² 3,761,810
2 Yunani Tengah Lamia 15,549 km² 605,329
3 Makedonia Tengah Tesalonika 18,811 km² 1,871,952
4 Kreta Iraklio 8,259 km² 601,131
5 Makedonia Wétan lan Trasia Komotini 14,157 km² 611,067
6 Epirus Ioannina 9,203 km² 353,820
7 Kapuloan Ionia Corfu 2,307 km² 212,984
8 Aegean Lor Mytilene 3,836 km² 206,121
9 Peloponnesa Tripoli 15,490 km² 638,942
10 Aegean Kidul Ermoupoli 5,286 km² 302,686
11 Tesalonika Larissa 14.037 km² 753,888
12 Yunani Kulon Patras 11,350 km² 740,506
13 Makedonia Kulon Kozani 9,451 km² 301,522
- Mount Athos (otonom) Karyes 390 km² 2,262

Delengen uga[besut sumber]

Kutha-kutha liyané bisa digolèki ing daftar kasebut ing ngisor iki: