Larissa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Larissa (basa Yunani: Λάρισα, Lárisa) iku kutha krajan periphery Tesalonika Yunani, lan uga kutha krajan Prefecture Larissa. Kutha iki minangka pusat pertanian lan transportasi, dihubungaké nganggo sepur menyang pelabuhanVolos lan kutha Thessalopunika lan Atena. Cacahing padunung ing Tesalonika Raya kira-kira 300,000, klebu padunung ing Municipalitas (Kabupatèn) Nikaia, Giannouli lan komunitas pinggiran liyané kang luwih cilik. Miturut bukti arkéologi, kutha krajan Tesalonika, Larissa, dumunung ing tlatah kang wis dipanggoni déning manungsa wiwit puluhan èwu taun sadurungé Masèhi. Minangka sawijining pusat dagang lan industri, Larissa dumunung ing tengah dhataran Tesalonika, sawetara kilometer saka dalan gedhé Atena-Thessalopunika. Legenda nuturaké yèn Hippocrates, "Bapak Kasêhatan", séda ing kéné.

Sajarah populasi[besut | besut sumber]

Larissa saka satelit, November 2004
  • 1889: 13,610 (kutha)
  • 1907: 18,001 (kutha)
  • 1907: 95,066 (prefecture)
  • 1991: 113,781 (kutha)
  • 1991: 277,973 (prefecture)
  • 2001: 126,076 (kutha)
  • 2001: 285,305 (prefecture)

Turisme[besut | besut sumber]

  • Musium Arkéologi & Byzantine Larissa
  • Museum I.Katsigras
  • Museum Larissa
  • Mylos Theatre Cultural Complex
  • Galeri seni Modern Larissa
  • Museum Sajarah Tesalonika
  • Teate kuna
  • Teater kuna (Odeon)
  • Kutha kuna Larissa
  • Bèntèng Larissa (Frourion)
  • Taman Alkazar
  • Monumèn Hippocrates
  • Katedral Saint Achellios
  • Taman Sentient
  • Taman Pinios
  • Observator\iumy

Distrik[besut | besut sumber]

Larissa dipérang dadi 2 dhistrik (Kabupatèn) (Larissa & Terpsithea) kang dipérang manèh dadi 4 dhistrik-kutha (29 quartes) & 2 dhistrik pinggiran (suburb)(Amphithea & Koulourion). Kabupatèn Terpsithea dipérang dadi 2 dhistrik pinggiran (suburb) ya iku (Terpsithea & Argyssa).

  • 1.Saint Achellios
  • 2.Saint Nikolaos
  • 3.Saint Athanasios
  • 4.Alkazar
  • 5.Hippocrates
  • 6.Papastavrou
  • 7.Ambelokipoi
  • 8.Saints Saranta
  • 9.Lachanokipoi
  • 10.Nea Smyrne-Kamynia
  • 11.Kalyvia-Saint Marina
  • 12.Charavgi
  • 13.Toumba
  • 14.Pyrovolika-Pharos
  • 15.Averof-Sekfo
  • 16.Nea Politia
  • 17.OKE
  • 18.Saint Georgios
  • 19.Pinioupolis
  • 20.Philippoupolis
  • 21.Livadaki
  • 22.Epirotika-Mezourlo
  • 23.Neapolis
  • 24.Saint Konstantinos
  • 25.Stathmos
  • 26.Anthoupolis
  • 27.Saint Thomas
  • 28.Saint Paraskevi
  • 29.Neraida

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Larissa&oldid=1048755"