Hippocrates

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Hippocrates, gambar hipotètis saka abad kaping 19.

Hippocrates saka Kos (+/- 460 SM380 SM) iku dhokter Yunani Kuna lan bisa diarani pangadeg ngèlmu kadhokteran. Mulané dhèwèké parabé "bapak kadhokteran".

Pangaruh Hippocrates isih ana nganti saiki, saikiya kabèh calon dhokter isih kudu manyebut "Sumpah Hippocrates" sing isiné ya iku para dhokter kudu gelem nulungi manungsa, ora namung golèk bathi.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hippocrates&oldid=1054540"