West Bromwich Albion F.C

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion FC
Nama lengkap West Bromwich Albion
Football Club
Julukan The Baggies, The Trostles
Diadegaké 1878; 138 years kapungkur (1878)
(nganggo jeneng West Bromwich Strollers)
Stadion The Hawthorns
West Bromwich
(Kapasitas: 26.484 [1])
Ketua  Inggris Jeremy Peace
Manajer Cithakan:Country data skotlandia Steve Clarke
Liga Liga Utama Inggris
2011–12 ke-10, Liga Utama Inggris
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim ini

West Bromwich Albion Football Club ya iku salah sawijine klub sepak bola saka Inggris sing dhuweni panggonan ing West Bromwich, West Midlands. Ngadekake ing taun 1878. Nalika tahun 1900, klub iki ndhuwe kandhang pertandingan ing Stadion The Hawthorns lan kapasitase 26.484 penonton. Seragam dheknen ya iku biru-putih mula ajejuluk The Baggies. Albion iku salah sawijining anggota sing ngadekake The Football Language ing 1888 lan enthuk pendukung kanggo eksistensi sepakbola ing inggris. WBA wis tau juara champion ing inggris kapisan, ing 1919-20, nanging luwih sukses ing FA Cup, wis tau menang nganti ping lima. Juara pertama kali ing taun 1888 nalika kejuaran ngadhek, lan 1968 WBA tau menang, awit saka iku WBA ora tau manèh menang FA Cup utawa Liga Inggris. Tim iku nganggo werna biru lan putih garis-garis kanggo ngenang sejarah club iku. WBA dhuweni rival awit pangadhekan nganti saiki, club rival iku sing padha-padha sak daerah wetan, club rival iku ya iku Aston Villa, nanging luwih abot rival ya iku Wolverhampton Wanderers sing dijenengi Derbi Kutha Ireng nalika tanding.

WBA ing tahun 1888

Sejarah[besut | besut sumber]

West Bromwich Albion iku digarap oleh West Bromwich Strollers ing taun 1878 saka tiyang sing dhuwe gawe George Salter's Spring Works ing daerah West Bromwich, lajeng ing Staffordshire, nanging saiki dadi bagian saka bagian kutha administratif West Midlands. Klub punika asmane digubah ing taun 1880.

Pemain[besut | besut sumber]

Cithakan:Diperbarui[2]

Skuat Utama[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Inggris GK Ben Foster
2 Republik Irlandia DF Steven Reid
3 Swèdhen DF Jonas Olsson (vice-captain)
4 Cithakan:Country data MKD DF Goran Popov (on loan from Dynamo Kyiv)
5 Argèntina MF Claudio Yacob
6 Inggris DF Liam Ridgewell
7 MF James Morrison
8 Swèdhen FW Markus Rosenberg
9 Republik Irlandia FW Shane Long
11 Irlandia Lor MF Chris Brunt (captain)
13 Wales GK Boaz Myhill
14 Inggris MF Jerome Thomas
15 Inggris MF George Thorne
16 MF Scott Allan
17 MF Graham Dorrans
19 Inggris GK Luke Daniels
No. Pos. Jeneng
20 Bèlgi FW Romelu Lukaku (on loan from Chelsea)
21 Cithakan:Country data COD MF Youssouf Mulumbu
22 Honggari MF Zoltán Gera
23 Irlandia Lor DF Gareth McAuley
24 Nigeria FW Peter Odemwingie
26 Inggris DF James Hurst
28 Inggris DF Billy Jones
30 Rumeni DF Gabriel Tamaș
32 Prancis FW Marc-Antoine Fortuné
34 Inggris MF Kemar Roofe
35 Cithakan:Country data SKN MF Romaine Sawyers
36 Inggris FW Adil Nabi
37 Wales MF Kayelden Brown
38 Inggris FW Saido Berahino
40 Wales DF Liam O'Neil
43 Inggris FW Isaiah Brown

Dipinjamkan[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
18 Cilé DF Gonzalo Jara (on loan at Nottingham Forest)
25 Inggris DF Craig Dawson (on loan at Bolton Wanderers)
41 Inggris DF Cameron Gayle (on loan at Shrewsbury Town)
42 Inggris DF Donervon Daniels (on loan at Tranmere Rovers)
Republik Irlandia DF Bradley Garmston (on loan at Colchester United)

Staff Pelatih[besut | besut sumber]

Adeg-adegan Setap
Head Coach Cithakan:Country data Scotland Steve Clarke
Joint-Assistant Head Coach Inggris Kevin Keen
Joint-Assistant Head Coach Inggris Keith Downing
Goalkeeping Coach Republic of Ireland Dean Kiely
Reserve Team Coach Inggris David Oldfield
Technical & Sporting Director Inggris Dan Ashworth
Fitness Coach Inggris Matt Green
Physio Inggris Richie Rawlins
Physio Inggris Steve Wright
Head of Academy Inggris Mark Harrison
Deputy Head of Academy Inggris Darren Moore

Mantan Pemain[besut | besut sumber]

Kajaba bagian saka selebrasi ulang tahun ke 125 taun ing taun 2004, Survey sing dianakake official West Bromwich Albion ing website lan surat kabar kanggo nggolek West Bromwich Albion best player spanjang wektu.

Name Nat. Years Apps Goals Position
Cithakan:Sortname Inggris 1886–99 311 77 Outside right
Cithakan:Sortname Inggris 1903–22 496 0 Left back
Cithakan:Sortname Inggris 1929–45 354 228 Centre forward
Cithakan:Sortname Inggris 1944–60 482 48 Left half
Cithakan:Sortname Inggris 1950–61 458 234 Centre forward
Cithakan:Sortname Inggris 1952–64 379 19 Right back
Cithakan:Sortname Inggris 1963–81 720 279 Wing half/Inside forward
Cithakan:Sortname Inggris 1964–74 361 174 Centre forward
Cithakan:Sortname Inggris 1967–72
1973–78
312 0 Goalkeeper
Cithakan:Sortname Inggris 1970–83 619 29 Centre half
Cithakan:Sortname Cithakan:Country data Scotland 1972–79 261 28 Outside left
Cithakan:Sortname Inggris 1974–81 249 46 Central midfielder
Cithakan:Sortname Inggris 1976–87 373 11 Left back
Cithakan:Sortname Inggris 1977–79 114 30 Winger
Cithakan:Sortname Inggris 1977–84 302 112 Centre forward
Cithakan:Sortname Inggris 2001–07 213 0 Goalkeeper

Gelar[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Grounds for debate". West Bromwich Albion F.C. 10 September 2008. Retrieved 31 August 2009. 
  2. ^ "Profiles". West Bromwich Albion F.C. Retrieved 8 August 2008.