Universitas Muhammadiyah Acèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Muhammadiyah Acèh (UNMUHA)
UMUHA.jpg
LokasiKutha Banda Acèh,Nanggroe Acèh Darussalam
Situs webhttp://unmuha.ac.id

Universitas Muhammadiyah Acèh (UNMUHA) ya iku pawiyatan luhur swasta kang ana ing Kutha Banda Acèh, Acèh, Indonésia.[1]

Fakultas[besut | besut sumber]

Ing UNMUHA ana fakultas:

  1. Fakultas Tèknik
  2. Fakultas Hukum
  3. Fakultas Tarbiyah
  4. Fakultas Ékonomi
  5. Fakultas Kaséhatan Masarakat
  6. Fakultas Psikologi
  7. Akademi Pariwisata
  8. Akademi Fisioterapi

Sajarah[besut | besut sumber]

Universitas Muhammadiyah Acèh (UNMUHA) diresmèkaké nalika tanggal 11 Maret 1987. Universitas Muhammadiyah Acèh iku wiwitané saka Sekolah Tinggi Èlmu Hukum (STIH) Muhammadiyah Banda Acèh kang ngadeg ing taun 1969.[2]

Setaun sawisé madeg, taun 1970, déning Dekan kang pisanan A.Wahab Daud, S.H. wis diusulaké marang Kopertis supaya olèh status kadhaptar. Kopertis nalika iku isih ana ing Jakarta. Kabèh PTS ing Sumatra sisih lor manut marang Kopertis Jakarta.[2]

Sawisé kalungguhan Dekan A.Wahab Daud, S.H. entèk, UNMUHA dibawahi Dekan Amaliah, S.H. Ing jaman iki uga isih ngusahakaké status kadhaptar. Sawisé jaman pimpinan Amaliah, S.H. rampung (1974-1976), Pawiyatan Luhur iki dibawahi Dekan T.Juned, S.H. (1976-1979).[2]

Kanggo nuruti peraturan pamaréntahan ngenani Pawiyatan Luhur Swasta, mula ing taun 1976 jeneng Fakultas Hukum Èlmu Pengetauan Kamasarakatan diganti dadi Sekolah Tinggi Èlmu Hukum (STIH) Muhammadiyah Acèh. Sawisé périodhe Dekan T.Juned, S.H., wis rampung, wiwit 1 Agustus 1979 Dekan STIH dijabat déning H.Zainal Abidin Abubakar, S.H.[2]

Nalika taun 1981 kanthi Kaputusan Kopertis Wewengkon I Medan, tanggal 1 September 1981, Nomor:023/PD/Kop.I/81 kaétung taun pasinaonan 1981/1982 marang STIH Muhammadiyah Banda Acèh diwènèhi idin oprasional. Banjur kanthi kersané Gusti ingkang Akarya jagad lan pitulung saka Kopertis Wewengkon I Medan, kanthi Kaputusan Mantri Pendhidhikan lan Kabudayan, tanggal 5 Januari 1983, Nomor:005/0/1983 marang STIH éntuk status kadhaptar.[2]

Kanthi dhasar Layang Kaputusan PWM Acèh digawé Panitia Persiapan Pangadegan Universitas Muhammadiyah. Awit saka panitia kang kerja tanpa lèrèn, anggoné ngusulaké marang Kopertis Wewengkon I Medan ditanggepi apik, banjur metu surat idin oprasional No:094/SK.PPS/Kop.I/1986, tanggal 24 Januari 1987.[2]

Adhedasar SK Mantri Pendhidhikan lan Kabudayan RI Nomer: 0230/0/1991 tanggal 29 April 1991 Universitas Muhamadiyah Acèh diakoni lan ana 5 (lima) Fakultas, ya iku:

  1. Fakultas Hukum (SK Mantri PK No:0251/O/1991, tanggal 14 Mèi 1991) Perpanjangan idin SK Depdiknas No:1631/D/T/K-I/2009, tanggal 27 Maret 2009.
  2. Fakultas Ékonomi (SK Mantri PK No:0260/O/1989, tanggal 28 April 1989) Perpanjangan idin SK Depdiknas No:1630/D/T/K-I/2009 (Akuntansi) lan No:1629/D/T/K-I/2009 (Manajemen), tanggal 27 Maret 2009.
  3. Fakultas Tèknik (SK Mantri PK No:0261/O/1989, tanggal 28 April 1989) Perpanjangan idin Sk Depdiknas No:1627/D/T/K-I/2009 (Sipil) dan No:1623/D/T/K-I/2009 (Arsitektur), tanggal 27 Maret 2009.
  4. Fakultas MIPA (SK Mantri No:0262/D/T/1989, tanggal 28 April 1989)
  5. Fakultas Tarbiyah sangisoré Koordinator Kopertais Wewengkon V (SK Mantri Agama No:59/1990, tanggal 24 Apil 1990) Perpanjangan Idin SK Direktur Jèndral Pendhidhikan Islam No: Dj.I/494/2007, tanggal 17 Dhésèmber 2007.

Banjur Universitas Muhammadiyah Acèh, kanggo njangkepi kabutuhan masarakat, dibukak Fakultas lan Akademi, ya iku:

  1. Akademi Pariwisata (Program Studi Perhotèlan) APMA (SK Mantri PK No:137/D/O/1993, tanggal 23 November 1993). Perpanjangan Idin Depdiknas No:1362/D/T/K-I/2009, tanggal 06 Maret 2009)
  2. Fakultas Kaséhatan Masarakat FKM) (SK Direktur Jèndral Pendhidhikan Dhuwur No:375/Dikti/Kep/1995, tanggal 21 Agustus 1995)-Perpanjangan idin SK Depdiknas No:1626/D/T/K-I/2009, tanggal 27 Maret 2009.
  3. Akademi Fisioterapi (AKFIS) (SK PUSDIKNAKES No:HK.00.06.1.4.03205 tanggal 13 Oktober 2000)

Fakultas Psikologi (SK Direktorat Jèndral Pendhidhikan Dhuwur No:3495/D/T/2004, tanggal 30 Agustus 2004) Perpanjangan Idin Depdiknas No:777/D/T/2008, tanggal 13 Maret 2008).

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Situs resmi
  2. a b c d e f Sejarah UMUHA (diundhuh tanggal 13 Oktober 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]