Universitas Muhammadiyah Surakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Universitas Muhammadiyah Surakarta
Diadegaké 18 September 1958
Rèktor Prof. Dr. Bambang Setiaji
Lokasi Surakarta, Indonésia
Situs web http://www.ums.ac.id

Universitas Muhammadiyah Surakarta (UMS) ya iku saka 164 Perguruan Tinggi Muhammadiyah (PTM) lan salah sawijining ing antarane 1.890 Perguruan Tinggi Swasta (PTS) Ing Indonésia. Amal usaha bidang pandidikan iki anduwèni tekad wujudake kampus dadi "Wacana Keil­muan lan Keislaman", ya iku saged numbuhake budaya islami kang nguasani ilmu pengetahuan lan keterampilan kang dilandasi nilai-nilai keislaman.

Program Sarjana[sunting | besut sumber]

Universitas Muhammadiyah Surakarta kaperang dadi 18 Fakultas,ya iku:

  • Fakultas Kedhokteran (FK)
  • Fakultas Ilmu Keséhatan (FIK)
  • Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan (FKIP)
  • Fakultas Teknik (FT)
  • Fakultas Ekonomi (FE)
  • Fakultas Hukum (FH)
  • Fakultas Farmasi (FF)
  • Fakultas Psikologi (FP)
  • Fakultas Biologi(FB)
  • Fakultas Astronomi (FA)
  • Fakultas Fisika (FFI)
  • Fakultas Komputer (FKOM)
  • Fakultas Peternakan (FTN)
  • Fakultas Pertanian (FPN)
  • Fakultas Geografi (FG)
  • Fakultas Agama Islam (FAI)
  • Fakultas Komunikasi dan Informatika (FKI)

Program Magister (S2)[sunting | besut sumber]

Universitas Muhammadiyah Surakarta memiliki 8 Program Pasca Sarjana:

  • Magister Studi Islam (MSI)
  • Magister Manajemen (MM)
  • Magister Manjemen Pendidikan (MPd)
  • Magister Ilmu Hukum (MH)
  • Magister Teknik Sipil (MT)
  • Magister Psikologi
  • Magister Ilmu Komputer
  • Magister Pengkajian Basa dan Sastra

Program Dhoktoral (S3)[sunting | besut sumber]

  • Program Dhoktoral Ilmu Hukum
  • Program Dhoktoral Ilmu Kedoteran

Pranala njaba[sunting | besut sumber]