STIE Muhammadiyah Bandung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

STIE Muhammadiyah Bandung ya iku STIE saka Persyarikatan Muhammadiyah ing sangisore pembinaan Majelis Pendidikan Tinggi, Penelitian dan Pengembangan (DIKTILITBANG) Pimpinan Pusat Muhammadiyah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Madeke STIE Muhammadiyah Bandung diwiwiti saka program pengembangan amal usaha sing dinduwèni Pamimpin Cabang Muhammadiyah Lengkong ya iku Balai Pendidikan Dan Keterampilan Muhammadiyah (BPKM) kang madek taun 1984 banjur ing taun 1992 dadi lembaga pendidikan kang satingkat Diploma I kanthi jeneng Pusat Ilmu Komputer Akuntansi Dan Manajemen Muhammadiyah (PIKAMM). Banjur ana bisa ngasilaké wisudawan nganti kaping wolu, banjur PIKAMM dadi pawiyatan luhur, amarga awit biyèn, model pasinaonan kang digunake padha karo pawiyatan luhur, kaya ta anané ujian ing tengah semester (UTS), ujian ing pungkasan semester (UAS) lan ujian sidhang tumrap laporan PKL ing perusahaan utawa lan ana uga acara wisuda.