Sop joumou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Soup joumou
Soup Joumou.jpg
Soup joumou
Jeneng liyanéSoupe au giraumon
JinisSoup
Panggonan asalHaiti
Woworan pokokSquash, beef, potatoes, vegetables
Buku masakan: Soup joumou  Médhia: Soup joumou


Sup joumou ( /m/ ; Prancis: soupe au giraumon ) minangka sup pedhes sing asale saka masakan Haitian .


Sayur sup wis tradisional masak karo waluh squash mangsa . Irisan waluh dibungkus ing panci bebarengan karo potongan daging sapi, kentang, pisang lan sayuran kayata peterseli, wortel, kubis ijo, celery lan bawang . Waluh banjur dikemas murni, biasane ing prosesor panganan, kanthi banyu lan purune bali menyang panci. Garam lan bumbu uga bawang putih lan jamu lan rempah -rempah banjur ditambahake. Sawetara wong Haiti asring nambah pasta lancip kayata bihun lan makaroni lan sawetara mentega utawa minyak. A jus jeruk nipis ditambahake sadurunge disajikake. Sup mau mesthi disajikake kanthi panas lan biasane diiringi roti irisan sing dicelupake ing sup. [1] [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Soupe Joumou (Haitian Pumpkin Soup)". Dibukak ing 1 January 2014.
  2. "Soup Joumou - the taste of freedom · Visit Haiti". Visit Haiti (ing basa Inggris). 2018-12-02. Dibukak ing 2019-12-12.
  3. Green, Nadege. "Soup Joumou: A Haitian New Year Tradition, A Reminder Of A Slave Led Revolution". www.wlrn.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-12-12.