Puré

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cauliflower purée

Puré utawa puree lan (kadhangkala) diarani bubur iku jeneng umum tumrapé panganan, racaké woh-wohan utawa janganan, sing digiling dadi bubur empuk utawa cuwèran kenthel.

Istilah puré iki tumpang tindhih karo panganan liya sing wujudé mèh padha kaya ta sup kenthel, krim (crèmes) lan gravies — sanadyan jinis sing disebutaké iku mau luwih rumit cara masaké.

Puré bisa digawé nganggo blèndher, utawa nganggo piranti liya kaya panggiling kenthang, utawa didheplok. Puré lumrahé kudu dimasak dhisik, sadurungé utawa sawisé digiling, kanggo ngundhakaké rasa lan tèkstur, ngetokaké bahan racun, lan/utawa ngurangi kandhutan banyu.

Jinis puré[besut | besut sumber]

Jinis puré sing umum kalebu saka bahan apel, plum, lan woh-wohan liya kanggo gawé bubur utawa digawé jus:

Woh-wohan iki uga kerep digawé puré:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Panganan