Sop tomat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tomato soup
Tomato soup, plant-based (44040252791).jpg
Tomato soup
Jeneng liyanéCream of Tomato
JinisSoup
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokTomatoes
VariasiGazpacho
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
30 kcal (126 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin0.8 g
Lemak0.3 g
Karbohidratg
Buku masakan:   Médhia: Tomato soup
Sup tomat nganggo bakso, bihun lan irisan wortel

Sup tomat yaiku sup sing digawe tomat minangka bahan utama. Bisa uga digawe panas utawa adhem ing mangkuk, lan bisa uga digawe kanthi macem-macem cara. [1] Tekstur bisa alus, lan uga ana resep sing kalebu rajangan tomat, krim, stok pitik utawa sayuran, bihun, rajangan sayuran lan bakso liyane. Topping sing kawentar kanggo sup tomat kalebu krim asem utawa crouton . Ing Amerika Serikat, sup asring disedhiyakake karo krupuk, sing bisa digulung menyang sup ing restoran, lan roti isi keju panggang . Sup tomat minangka salah sawijining panganan paling apik ing Polandia [2] lan Amerika Serikat. [3] Bisa digawe seger kanthi nyemprot tomat, nyopot kulit, banjur dicampur dadi puree.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Herbig, Paul A. (1998). Handbook of Cross-Cultural Marketing. Binghamton, NY: International Business Press. p. 45. ISBN 978-0789001542. Irish and Italians prefer creamy tomato soup, Germans want rice, and Colombians want spice.
  2. "Always home-made, tomato soup is one of the first things a Polish cook learns to prepare." [in:] Marc E. Heine. Poland. 1987; "tradycyjny obiad kuchni polskiej, składający się z zupy pomidorowej z makaronem, kotleta schabowego, ziemniaków, mizeri z ogórków i kompotu." [in:] Etnografia polska. PAN. t. 48-49, 2004
  3. About.com. "Top 25 Comfort Foods and Recipes". Dibukak ing 18 November 2012.