Kaldhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nggawé kaldhu ing manci ing ndhuwur kompor

Kaldhu, kadhangkala diarani duduh kaldu balung, yaiku cuwèran masakan sing enak sing dadi adhedhasar akéh sesuguh, utamané sop, godhogan lan saos . Nggawé kaldhu kalebu balung kewan utawa daging, panganan laut, utawa janganan ing banyu utawa anggur, asring kanggo wektu sing luwih suwe. Pangrasa utawa ganda liyané bisa uga ditambahaké kanggo rasa liyané.

Nyiyapaké[besut | besut sumber]

Cara tradisional, kaldhu digawé kanthi nggodhog bahan ing banyu. Cara sing luwih mayar yaiku nggunakaké kompor . Bahan sing kalebu ya kuwi: balungan, daging, janganan, bumbon, lan panyedhep.

Jinis[besut | besut sumber]

Kaldhu jejanganan

Kaldhu dhasar biasané jeneng kanggo jinis sop daging. Bedané biasané digawé ing woworan sing disenengi, utawa kaldhu bening, digawé kanthi nggunakaké balung mentah lan panyedhep, lan bumbon, utawa kaldhu coklat, sing entuk warnané kanthi manggang balung lan bumbon sadurunge nggawe; balung uga dilapisi ing mertega sadurunge panggang. Pitik biasané digunakaké kanggo woworan sing seneng, déné daging sapi utawa vena sing paling umum digunakaké ing sop.