Hummus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hummus
Hummus Dip (30863436677).jpg
Hummus dip with chickpeas, sesame seeds, and oil
Jeneng liyanéHommos, houmous
AjanganMeze
Panggonan asalMiddle East
Hawa ajanganRoom temperature or warm
Woworan pokokChickpeas, tahini
Buku masakan: Hummus  Médhia: Hummus

Hummus ( /ˈhʊməs/, /ˈhʌməs/ ; [1] [2] Arab: حُمُّص‎‎ , 'cah ayu'; lengkap jeneng Arab: ḥummuṣ loro-T-ṭaḥīna Arab: حمص بالطحينة‎‎ , 'kacang buncis ing tahini') yaiku celupan, nyebar, utawa sajian gurih sing digawe saka kacang masak sing wis mateng, dicampur karo tahini, jus lemon, lan bawang. [3] Iki misuwur ing Timur Tengah lan ing masakan Timur Tengah ing saindenging jagad. Uga bisa ditemokake ing umume toko ing Amerika Lor lan Eropa .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "hummus Meaning in the Cambridge English Dictionary". dictionary.cambridge.org. Archived from the original on 7 August 2017. Retrieved 27 April 2018.
  2. "hummus - Definition of hummus in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries - English. Archived from the original on 17 July 2016. Retrieved 27 April 2018.
  3. Davidson, Alan (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. OUP Oxford. ISBN 9780191040726 – via Google Books.