Tahini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tahini
Tahini with roasted sesame.JPG
Tahini ing piring
Jeneng liyanéTahina, tahine, etc.[1][2]
JinisSpread or dip, ingredient or filling in other dishes
Tlatah utawa prajaEastern Mediterranean, West Asia, South Caucasus, parts of North Africa
Woworan pokokSesame seeds
Buku masakan: Tahini  Médhia: Tahini

Tahini /təˈhni, tɑː-/ utawa tahina /-nə/ iku bumbu digawé saka klobot wijèn dialusaké banjur dipanggang . Didadekaké (minangka celup ) utawa bahan utama hummus, baba ghanoush, lan halva .

Tahini digunakake kanggo masakan ing Levant lan Mediterania Wétan, Kaukasus Selatan, uga bagean ing Afrika Lor .

  1. Cithakan:Cite Oxford Dictionaries
  2. Cithakan:Cite OED2