Baba ghanoush

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baba ghanoush
Baba ganoush closeup.jpg
AjanganAppetizer
Panggonan asalLebanon[1]
Olah-olahan nasional gegayutanIraq, Armenia,[2] Israel, Jordan, Lebanon, Palestine, Syria, Egypt, and Turkey
Woworan pokokEggplant, olive oil
Buku masakan: Baba Ganoush  Médhia: Baba ghanoush
Mutabbal
Baba ganoush and pita.jpg
Moutabbal (or M'tabbal) and pita bread
AjanganAppetizer
Panggonan asalLevant
Woworan pokokEggplant, olive oil
Buku masakan: Mutabbal  Médhia: Mutabbal

Baba ghanoush ( UK /ˌbɑːbə ɡæˈnʃ/, US /- ɡəˈnʃ, - ɡəˈnʒ/ ; [3] Arab: بابا غنوج‎, salin aksara bābā ġannūj‎ ), uga dieja baba ganoush utawa baba ghanouj, minangka salah sawijining jinis panganan pembuka Levantine eggplant masak sing wis dicampur karo tahini (digawe saka wiji wijen ), minyak zaitun, bisa uga jus lemon, lan macem-macem bumbu . Cara tradisional, mutabbal punika bumbu aforedescribed lan baba ghanoush luwih kaya salad dip digawe karo molasses pomegranate (utawa pomegranate wiji) lan lenga zaitun, lan asring tanpa tahini. Bisa dicampur karo bawang, tomat, utawa sayuran liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gil Marks (2010). "Baba Ghanouj". Encyclopedia of Jewish Food. Houghton Mifflin Harcourt. ISBN 9780544186316.
  2. "Baba Ghanoush". Dibukak ing May 19, 2020.
  3. "baba ghanouj" (US) and {{Cite Oxford Dictionaries|baba ganoush|accessdate=25 April 2019}}