Olahan Haiti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Poul an sòs (pitik saos)

Masakan Haitian kalebu tradhisi masak lan praktik saka Haiti . Iki minangka masakan Kreol, sing asale saka campuran pirang-pirang gaya kuliner sing ndunungi bagean kulon pulau Hispaniola, yaiku pengaruh Afrika, Prancis, pribumi Taíno, Spanyol lan Arab. [1] Masakan Haitian sebanding karo masakan "criollo" ( Spanyol kanggo 'kreole') lan padha karo liyane Karibia Latin, nanging beda-beda gumantung karo kanca-kanca regional.

Nalika masakan kasebut unpretentious lan simple, rasane duwe sipat kandel lan pedhes sing nduduhake pengaruh Afrika lan Prancis, [2] kanthi turunan penting sing asale saka teknik Taíno lan Spanyol asli.

Patri Haitian
Mangkuk sup Joumou lan roti

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Chery, Rene (24 June 2011). Women and Children's Tribulation In Haiti. ISBN 9781462888146. Dibukak ing 6 March 2014.
  2. "What is a Haitian Patty?". Diarsip saka sing asli ing 23 February 2014. Dibukak ing 6 March 2014.