Ngolah gedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhang masak masak ( guineos ) (Morovis, Puerto Rico)

Gedhang masak minangka salah sawijining jinis olahan jinis panganan utama ing Afrika Kulon lan Tengah, pulo Karibia, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Anggota genus Musa minangka pribumi ing wilayah tropis ing Asia Tenggara lan Oseania, kalebu Kepulauan Melayu ( Indonesia modern, Malaysia, Brunei lan Filipina ) lan Australia Lor . [1] Afrika dianggep dadi pusat keragaman nomer loro kanggo kultivar Musa : Afrika Kulon kanggo sawetara plantain lan dataran tinggi tengah pisang Highland Afrika Wétan ( Musa AAA-EAHB; dikenal minangka matoke ing Uganda ), umume sing dimasak, sanajan ana sing utamane digunakake kanggo nggawe bir .

Tostones lagi digoreng kaping pindho.
Plantain mateng digunakake kanggo nggawe maduros (uga dijenengi amarillos ) ing masakan Amerika Latin, beda karo tostones sing digawe karo planture starry sing durung mateng.
Plantains dadi pacu goreng ( Bolivia )

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Musa species (banana and plantain)" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 28 February 2014. Dibukak ing 12 April 2007.