Tostones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tostones
Tostones.JPG
Jeneng liyanéPatacones
JinisSide Dish
Tlatah utawa prajaLatin America and Caribbean
Woworan pokokUnripe plantains, oil
Ènergi panganan
(per ajangan)
92 kcal (385 kJ)
Buku masakan: Tostones  Médhia: Tostones

Tostones ( pangucap cara Spanyol: [tosˈtones] , saka tembung kriya tostar Spanyol sing tegese " roti panggang ") yaiku irisan gedhang goreng kaping pindho sing umume ditemokake ing masakan Amerika Latin lan masakan Karibia . Paling dikenal minangka tostones, Puerto Rico, Jamaica, Nicaragua, Cuba, Honduras lan Venezuela, uga dikenal minangka tachinos utawa chatino (Cuba), platano frito utawa frito verde (Republik Dominika), pisang pisées ( Haiti ), patacone (ing Panama, Venezuela, Kolombia, Costa Rica, Peru, lan Ekuador ) lan, kadang kala patacón pisao ing Kolombia [1] [2] .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Patacón pisao • Periódico El Campesino – La voz del campo colombiano". www.elcampesino.co (ing basa Spanyol). Dibukak ing 2018-09-28.
  2. minue (2013-03-12). "Patacón pisao. Receta colombiana" (ing basa Spanyol). Dibukak ing 2018-09-28.