Kripik gedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Banana chips
Dried banana chips
Dried banana chips
Ajiné nutrisi saben 100g
Ènergi2,170 kJ (520 kkal)
58.40g
Gula35.34g
Serat panganan7.7g
33.60g
Saturasi28.970g
Monosaturasu1.950g
Polinirsaturasi0.630g
2.30g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(1%)
4 μg
Vitamin A83 IU
Tiamin (B1)
(7%)
0.085 mg
Riboflavin (B2)
(1%)
0.017 mg
Niasin (B3)
(5%)
0.710 mg
Vitamin B6
(20%)
0.260 mg
Folat (B9)
(4%)
14 μg
Vitamin C
(8%)
6.3 mg
Vitamin É
(2%)
0.24 mg
Vitamin K
(1%)
1.3 μg
Mineral
Kalsium
(2%)
18 mg
Wesi
(10%)
1.25 mg
Magnésium
(21%)
76 mg
Fosforus
(8%)
56 mg
Potasium
(11%)
536 mg
Sodhium
(0%)
6 mg
Sèng
(8%)
0.75 mg
Komponèn liyané
Banyu4.3 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Kripik gedhang (asring diarani crisps banana ), asale ing Kerala, India dikeringake, umume irisan pisang sing empuk (woh-wohan saka tanduran jamu saka genus Musa saka macem-macem "pisang panganan cuci mulut" sing alus lan manis). Iki bisa ditutupi gula utawa madu lan rasane legi, utawa luwih umum digoreng lenga lan rempah-rempah lan rasane asin utawa pedhes. [1]Kripik pisang padha karo chifle, biasane digawe saka macem-macem jinis woh sing luwih kenceng, saka genus Musa kanthi komersial diarani plantain utawa "banana banana".

Kripik gedhang disiapake kanthi digoreng
Indonesia Kripik pisang (pisang Kripik)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Food processing, EPa. "How to Make Sweet and Salted Banana Chips". Diarsip saka sing asli ing 28 December 2011. Dibukak ing 16 May 2012.