Semen Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Semen indonesia.jpg
PT Semen Indonésia (Persero) Tbk
d/h PT Semen Gresik (Persero) Tbk
Persero
Kadagangaké minangka Cithakan:Bej
Diyasa 7 Agustus 1957
Kantor gedhé Indonésia
Wijil Semen
Sing darbé Pamaréntah Indonésia (51.01%)
Anak kumpeni
PT Semen Padang
PT Semen Tonasa
Sana jaringan http://www.semengresik.com/

PT Semèn Indonésia (Persero) Tbk (biyèné PT Semen Gresik (Persero) Tbk) (Cithakan:Bej) ya iku pabrik semen kang gedhé dhéwé ing Indonésia. Diresmikaké ing Gresik nalika tanggal 7 Agustus 1957 déning Présidhèn RI pertama kanti kapasitas terpasang 250.000 ton semèn per taun. Nalika tanggal 8 Juli 1991 Semèn Gresik kacathet ing Bursa Èfèk Jakarta lan Bursa èfèk Surabaya sarta wujud BUMN pertama kang go public kanti adol 40 yuta lembar saham marang masarakat. Nganti tanggal 30 September 1999 komposisi kepemilikan saham berubah dadi Pamaréntah RI 51,01%, Masarakat 23,46% lan Cemex 25,53%. nalika Tanggal 27 Juli Juli 2006 kadadèyan transaksi pangadolan saham CEMEX S.S de. C.V marang Blue valley Holdings PTE Ltd. Saéngga komposisi kepemilikan saham nganti saiki berubah dadi Pamaréntah RI 51,01%, Blue Valley Holdings PTE Ltd 24,90%, lan masarakat 24,09%. Saiki kapasitas kapasang Semen Indonésia gedhéné 16,92 yuta ton semen per taun, lan nguwasani sakiwa-tengené 46% pangsa pasar semen domestik. Semen Indonésia duwé anak perusahaan PT. Semèn Padang (Persero) lan PT. Semen Tonasa (Persero). Semen Indonésia wujud produsen semen gedhé dhéwé ing Indonésia. Nalika tanggal 20 Dhésèmber 2012, Semen Indonésia resmi ganti jeneng saka sadurungé kang jenengé PT Semen Gresik (Persero) Tbk.[1]

Produk[besut | besut sumber]

  1. Semen Portland Tipe I. Dikenal uga minangka ordinary Portland Cement (OPC), wujud semen hidrolis kang digunakaké kanthi amba kanggo konstruksi umum, kaya ta konstruksi yasan kang ora merlokaké persyaratan mirunggan, antarané: yasan, perumahan, gedung-gedung tingkat, kretek, landasan pacu lan dalan gedhé.
  2. Semen Portland Tipe II. Di kenal minangka semen kang duwé ketahanan tumrap sulfat lan panas hidrasi sedeng. Misaléu kanggo yasan ing pinggir laut, lemah rawa, dermaga, saluran irigasi, beton massa lan bendungan.
  3. Semen Portland Tipe III. Seabéhané jinis iki wujud semen kang dikembangaké kanggo memenuhi kebutuhan yasan kang merlokaké kakuwatan tekan awal kang duwr sawisé prosès pengecoran dilakokaké lan merlokaké pangrampung secepeté. Misalé minangka panggawéan dalan gedhé yasan tingkat dhuwur lan papan anggegana udara.
  4. Semen Portland Tipe V. Semen jinis iki dienggo kanggo konstruksi yasan-yasan ing lemah utawa banyu kang ngandung sulfat dhuwur dan cocog banget kanggo instalasi pengolahan limbah pabrik, konstruksi jero banyu, kretek, terowongan, pelabuhan lan pembangkit tenaga nuklir.
  5. Special Blended Cement (SBC). Semen mirunggan kang diciptakaké kanggo pembangunan mega proyek kreteg Surabaya-Madura (Suramadu) lan cocog minangka yasan ing lingkungan banyu laut. Dikemas sajeroning wujud curah.
  6. Portland Pozzolan Cement (PPC). Semen Hidrolis kang digawé kanggo nggiling terak, gypsum lan bahan pozzolan. Digunakaké kanggo yasan umum lan yasan kang merlokaké ketahanan sulfat lan panas hidrasi sedeng. Misalé, kretek, dalan gedhé, perumahan, dermaga, beton massa, bendungan, yasan irigasi lan fondasi pelat penuh.[2]

Sertifikasi lan manajemen[besut | besut sumber]

Sajeroning tantangan éra globalisasi pasar bébas, mangka Semen Indonésia wis nerapaké sistem manajemen lan éntuk pira-pira sertifikat kaya mengkéné:

  1. Sistem Manajemen Mutu SNI 19-9001-2001 dan ISO 9001:2000, sertifikat No. ID03/0267 saka SGS awit Mèi 1996.
  2. Sistem Manajemen Lingkungan ISO 14001:2004, sertifikat no GB01/19418 saka SGS awit Fèbruari 2001.
  3. Sistem Manajemen Keselamatan lan Keséhatan Kerja (SMK3) Awit 1999 lan OHSAS 18001:2007 awit wulan Novèmber 2007 saka SGS.
  4. éntuk Sertifikat Akreditasi Laboratorium Pengujian Bahan saka KAN kang wis nerapaké kanthi konsisten ISO/IEC 17025:2000 awit Novèmber 2002 lan ISO/IEC 17025:2005 awit Maret 2007.
  5. API Monogram Sertifikat no. 10A-0044 dari American Petroleum Institute New York.

Kabèh Sistem manajemen ing dhuwur diimplementasikaké kanti mensyaratké management continous improvement lan penerapan subsistem manajemen ngambah:

  • Gugus Kendali Mutu (GKM)
  • 5 R
  • Sistem Saran (SS)
  • Total Productive Maintenance (TPM)

Komposisi panyekel saham pertanggal 29 September 2006[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]