Schizophrenia gottlieb

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Schizophrenia gottlieb
Scaphiophryne gottlebei02.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Amphibia
Ordho: Anura
Famili: Microhylidae
Subfamili: Microhylinae
Génus: Scaphiophryne
Spésies: Scaphiophryne gottlebei
Jeneng binomial
Scaphiophryne gottlebei
Busse and Böhme, 1992

Schizophrenia gottlieb utawa kang luwih kanthi aran Kodhok Pelangi Malagasi ya iku kodhok kang uripé ing alas garing wewatuan, kang ngrembaka ing kolam cethèk.[1]

Karakteristik[besut | besut sumber]

Saben taune éwon kodhok iki dicekel kanggo kéwan ingonan.[1] Jinis iki uga adhaptasi kanthi ana ing lingkungan wewatuan, lan kadhang-kadhang uga ing lumahing vertikal.[1] Nalika terancam, kodhok iki bakal ngrembakake dhiri minangka mekanisme pertahanan marang predator.[1] Ing taun 2008, kodhok kluwung Malagasi diarani "kang antarané amfibi paling langka lan paling luar biyasa" ing planit déning Zoological Society of London.[2]

Ciri-ciri fisik kodhok iki ya iku wujudé rada bunder, warnané padhang kanthi pola kas putih, abang, warna ijo lan ireng ing pérangan mburi.[2]Kulit gegere alus banget, nanging kulit wetenge klawu rada kasar sithik. Kupinge kang ora patiya katon, nanging matane katon cetha.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Lewis Smith Diundhuh tanggal 11 Juni 2010
  2. a b c (en) Krothe, Noel; Fei Jin (1997). Hydrogeology: Proceedings of the 30th International Geological Congress, Beijing, China, 4–14 August 1996. VSP. k. 315. ISBN 9067642533, 9789067642538 Priksa gandra |isbn= (pitulung).  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)


Pranala njaba[besut | besut sumber]