Satsivi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Satsivi
Satsivi, Restaurant Aragvi.jpg
Chicken satsivi
AjanganSauce, appetizer
Panggonan asalGeorgia
Woworan pokokWalnuts
Buku masakan: Satsivi  Médhia: Satsivi

Satsivi ( Basa Géorgia: საცივი, sac'ivi, secara barès tegesé 'sesuguh adhem' ing basa Georgia; uga ditepungi minangka pitik ing saus walnut ) yaiku panganan Georgia sing digawé saka unggas kaya ta kalkun lan pitik dilebokaké ing saos walnut . Tembung satsivi uga digunakaké minangka jeneng umum kanggo manèka unggas sing digawé karo saus walnut.[1]

Wedharan[besut | besut sumber]

Satsivi ( Basa Géorgia: საცივი) yaiku panganan Georgia sing digawé saka saos walnut lan disajèkaké nalika adhem, iki minangka saos dimasak kanggo kaldhu sing digodhog bareng iwak pitik gorèng. Cara tradisional, satsivi digawé saka walnut, banyu, bawang putih, gabungan herbal garing, cuka, mrica, lan uyah kanggo nambahi rasa.[1] Kanthi cara iki, satsivi ing Kaukasus meh padha karo nut lan / utawa sos tempa adhedhasar jejanganan ing sisih kidul, kaya ta hummus (sing asring ngemot bawang putih, jus lemon minangka rasa asem, lan tahini, utawa mentega wijèn / pasta ) jinis ditemokaké ing masakan Siria, Lebanese, utawa Levantine sing umum .

Nggodhong kalkun utawa iwak pitik sing dicelupaké ing satsivi minangka adicara prèinan mangsa adhem. Pasugatan iki minangka panganan wutuh biasané uga diarani satsivi . Ana uga jinis vegetarian sajian iki digawé karo térong utawa kembang kol.[2][3]

Satsivi lan Khachapuri
Saos walnut

Sesuguh kang digodhog sing padha karo saus walnut ditepungi minangka pitik Circassian ing masakan Turki, Levantine, lan Mesir, uga "Aquz" ing masakan Mazandarani Iran lor.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. a b Satsivi. Georgian Recipes by Georgia About. 2014
  2. Eggplant satsivi. Georgian Recipes by Georgia About. 2013
  3. Cauliflower satsivi. Georgian Recipes by Georgia About. 2013