Sapporo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sapporo
札幌
Kota terpilih
札幌市 · Kota Sapporo
Official seal of Sapporo
Symbol
Location of Sapporo in Ishikari, Hokkaido
Location of Sapporo in Ishikari, Hokkaido
Lokasi Subprefektur Ishikari di Hokkaido
Lokasi Subprefektur Ishikari di Hokkaido
Nagara Jepang
Wewengkon Hokkaido
Perfèktur Hokkaido
Pamaréntahan
 • Walikutha Fumio Ueda
Laladan
 • Gunggung 1.121,12 km2 (43,287 sq mi)
Cacah warga (1 Agustus 2011)
 • Gunggung 1.921.831
 • Pepadhet 1.699/km2 (4,400/sq mi)
Symbols
 • Tree Lilac
 • Flower Convallaria majalis (Lily of the valley)
 • Bird Kangkok erasia
Zona wektu Japan Standard Time (UTC+9)
City hall address 2-1-1 Kita-ichijō-nishi, Chūō-ku, Sapporo-shi, Hokkaido
060-8611
Situs wèb www.city.sapporo.jp/city/english
Sapporo pada malam hari, 2004.
Toko Daimaru ing Sapporo

Sapporo Ngenani wuni iki dengarkan  (札幌市; Sapporo-shi) ya iku kutha gedhé dhéwé kelima ing Jepang lan wujud kutha krajan Prefektur Hokkaido.

Sapporo wiwit dimukimi taun 1869. tanggal 1 Agustus 1972, Sapporo diresmiake dadi kutha utama ing Hokkaido. Meturut sensus taun 2005, Sapporo duwé penduduk 1.869.888 jiwa. Jembare 1.121,12 km² kepadetan penduduk 1.668 jiwa/km².

Sapporo ya iku tuan omah Olimpiade Mangsa Dingin 1972, olimpiade mangsa atis wiwitan ing Asia. Sapporo kakenal karo Festival Salju Sapporo sing diadake ing bulan Fèbruari tiap taune. Ing Jepang, Sapporo kakenal kaliyan bir lan ramen Sapporo sing rasané miso. Distrik hiburan Susukino kalebu salahsawijining sing paling kakenal ing Jepang.

Kota iki dilayani déning Papan Anggegana Shinchitose.

Distrik[besut | besut sumber]

Sapporo mempunyai 10 distrik (ku):

Universitas[besut | besut sumber]

Wangunan[besut | besut sumber]

Kota kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]