Sapporo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox city Japan

Sapporo pada malam hari, 2004.
Toko Daimaru ing Sapporo

Sapporo Ngenani wuni iki dengarkan  (札幌市; Sapporo-shi) ya iku kutha gedhé dhéwé kelima ing Jepang lan arupi kutha krajan Prefektur Hokkaido.

Sapporo wiwit dimukimi taun 1869. tanggal 1 Agustus 1972, Sapporo diresmiake dadi kutha utama ing Hokkaido. Meturut sensus taun 2005, Sapporo duwé penduduk 1.869.888 jiwa. Jembare 1.121,12 km² kepadetan penduduk 1.668 jiwa/km².

Sapporo ya iku tuan omah Olimpiade Musim Dingin 1972, olimpiade musim atis wiwitan ing Asia. Sapporo kakenal karo Festival Salju Sapporo sing diadake ing bulan Fèbruari tiap taune. Ing Jepang, Sapporo kakenal kaliyan bir lan ramen Sapporo sing rasane miso. Distrik hiburan Susukino termasuk salahsawijining sing paling kakenal ing Jepang.

Kota iki dilayani déning Papan Anggegana Shinchitose.

Distrik[besut | besut sumber]

Sapporo mempunyai 10 distrik (ku):

Universitas[besut | besut sumber]

Bangunan[besut | besut sumber]

Kota kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Sapporo.

Cithakan:Hokkaido