Romesco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Romesco
Romesco i ingredients.jpg
JinisSauce
Panggonan asalValls, Tarragona, Catalonia
Woworan pokoktomato, garlic, nuts
Buku masakan: Romesco  Médhia: Romesco

Romesco ( Catalan pronunciation: [rumɛsku] ) punika basis tomat [1] sauce sing asalé saka Valls, Tarragona, Catalonia . Para nelayan ing wilayah kasebut nggawe saos iki kanggo dipangan karo iwak. [2] Biasane digawe saka campuran tomat lan papak panggang, kacang almond panggang, kacang pinus, lan / utawa kemiri, minyak zaitun utawa kembang srengenge, lan mrica nyora (srengenge mrica abang, cilik lan bunder sing dibunderake ). [3] Roti basi gandum utawa gandum bisa digunakake kanggo dadi luwih kenthel utawa kanggo menehi tekstur. Úga umum kalebu cuka sadonya, anggur abang cuka lan bawang . Godhong adas utawa mint bisa ditambahake, luwih-luwih yen disedhiyakake karo iwak utawa escargot . Asring banget disajikake karo panganan segara, nanging bisa uga disedhiyakake kanthi macem-macem panganan liyane, kalebu unggas, sawetara daging abang kaya wedhus, lan sayuran .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Authentic Romesco Sauce Recipe
  2. "Romesco Sauce Recipe - Salsa Romesco". Dibukak ing 6 February 2015.
  3. "Romesco", Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (ing basa Katala), 2018-07-13, dibukak ing 2019-03-09