Escargot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Escargot

Escargot iku panganan kang digawé saka daging bekicot.[1][2] Ing Jepang uga kaya ngono, malahan cara ngolahé bekicot luwih prasaja, mung diwènèhi bumbu jaé, cuka lan pemanis. Creswell lan Kopiang (1981) ngrinci komposisi kimia bekicot, jebulé dagingé pancèn duwé protéin kang akèh. Cangkok bekicot duwé akèh kalsium, lan ing daging iku isih akèh asam-asam amino.[3]

Saliyané iku, sumber data liyané ngandharaké, protéin kang ana ing sajeroning bekicot kira-kira 12 gram per 100 gram ing dagingé. Kandhungan liyané ya iku gajih 1%, hidrat arang 2%, kalsium 237 mg, fosfor 78 mg, Fe 1,7 mg sarta vitamin B komplèk mligi vitamin B2.

Daging Escargot, supaya énak kudu disimpen ing kothak kayu nganti pirang-pirang ndina, supaya racun lan ileré ilang. Banjur Escargot kang arep dimasak dikom ing banyu supaya iler lan rusohan kang ana ing dagingé ilang.[3]

Escargot, ing Prancis lan ing rèstoran-rèstoran internasional ing Indonésia, biyasa didadèkaké panganan pambuka sadurungé panganan kang inti. Escargot iku dagingé alot lan empuk. Escargot apik dipangan sadurungé mangan steak lan daging liyané.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Inggris)goodcooking.com Escargots Bourguignons (kaundhuh tanggal 10 Agustus 2011)
  2. ^ (ing basa Indonésia)detikfood.com 'Duke Ellington' Escargot Special yang Jazzy! (kaundhuh tanggal 10 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (ing basa Indonésia)is.openrice.com Sajian Escargot (kaundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Escargot ing KamusWiki.